Άρης: Φαύλος κύκλος

Ο φαύλος κύκλος, στον οποίο έχει μπει από την αρχή της τρέχουσας περιόδου ο Άρης, δεν λέει να κλείσει… Οι “κίτρινοι”, για άλλη μία φορά, τώρα απέναντι στη Λαμία, χθες (20/12) στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, κατάφεραν να χάσουν μέσα από τα χέρια τους ένα δικό τους -κατά τα φαινόμενα, και με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης- παιχνίδι και να βρεθούν σε πίεση. Τη στιγμή, μάλιστα, που ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, για να δουλέψουν υπό καθεστώς

απόλυτης ηρεμίας στο διάστημα της διακοπής, λόγω των εορτών που ακολουθεί, εν όψει του απαιτητικού Ιανουαρίου.

Ο Άκης Μάντζιος χαρακτήρισε ως “αφέλεια” αυτό που έκανε στο χθεσινό παιχνίδι η ομάδα του. Και δεν έχει άδικο… Πράγματι, (ούτε) ένα λεπτό πριν τη λήξη και των καθυστερήσεων της αναμέτρησης, δεν είναι δυνατόν οι παίκτες του να επιτρέψουν να δεχτούν τέτοιο γκολ και να πετάξουν δύο (ακόμη) πολύτιμους βαθμούς. Ο ίδιος φώναζε από τον πάγκο από την αρχή της φάσης (!), λες και το έβλεπε να έρχεται, αλλά δεν εισακούστηκε.

“Αυτοκτονήσαμε! Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν πολύ καλοί. Ήμασταν αργοί στη σκέψη, στο τέμπο σε όλα. Στο δεύτερο βρήκαμε το γκολ, κάναμε, όμως, εύκολα λάθη τακτικά και αμυντικά. Ενώ βρήκαμε και δεύτερο γκολ, δεν κλειδώσαμε το παιχνίδι και μας τιμώρησε η Λαμία. Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς”, δήλωσε ο προπονητής του Άρη αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Και πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου: “Δώσαμε δικαιώματα και παρά το ότι είχαμε ένα σωρό καθαρές ευκαιρίες δεν τελειώσαμε το παιχνίδι. Στο τέλος δεν φερθήκαμε με εξυπνάδα, αλλά με αφέλεια ως ομάδα”.

Καθαρή εξήγηση από τον Μάντζιο, που δεν έψαξε περαιτέρω δικαιολογίες για την ισοπαλία σαν… ήττα, ειδικά με τον τρόπο που αυτή ήρθε. Όσο για την πίεση, την οποία έβαλε στον ίδιο του τον εαυτό ο Άρης ξανά (και ξανά…) ήταν πολύ χαρακτηριστική η δήλωση του Βλαντιμίρ Νταρίντα μετά τη λήξη: “Το αποτέλεσμα αυτό μας βάζει σε μεγαλύτερη πίεση, διότι είναι πριν τις γιορτές. Μετά την διακοπή έρχονται δύσκολα παιχνίδια, στα οποία πρέπει να πάρουμε βαθμούς για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος”.

Το ίδιο χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Μόουζες Οντουμπάτζο, επίσης μετά το τέλος του αγώνα. Αυτός από την πλευρά του μίλησε για απογοήτευση: “Είναι απογοητευτικό ότι πάμε στις γιορτές χωρίς να κερδίσουμε στο τελευταίο ματς της χρονιάς… Νομίζω ότι προς το τέλος χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και την προσοχή μας στο παιχνίδι”.

Το ζήτημα, πλέον, είναι ότι οι “κίτρινοι” μπαίνουν στη δυσάρεστη γι’ αυτούς θέση να πρέπει να διαχειριστούν, επί σειρά ημερών με αγωνιστική απραξία, ένα ακόμη όχι καλό αποτέλεσμα. Ακολουθεί γι’ αυτούς μια δύσκολη σειρά αγώνων, που είναι έξι κρίσιμοι και σημαντικοί για τη συνέχεια της σεζόν, μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Ιανουαρίου. Δύσκολη αποστολή, αν μη τι άλλο…

Το άλλο ζητούμενο είναι, αν ενισχυθεί η ομάδα μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ώστε να έχει ο Μάντζιος επιπλέον παίκτες, και μάλιστα έτοιμους, στο ξεκίνημα της νέας ημερολογιακής χρονιάς. Κι αυτό είναι δύσκολη αποστολή! Δίχως αντίρρηση, όμως, τους χρειάζεται ο Άρης κι αυτό είναι κάτι που το “φωνάζει” η ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι ακόμη.

Ο προπονητής το έχει ανοίξει το θέμα με τις δηλώσεις που κάνει από την αρχή του Δεκεμβρίου. Περιμένει από τη διοίκηση “ποιοτική ενίσχυση” της ομάδας, όπως χαρακτηριστικά έχει πει. Οδηγός είναι η μεταγραφή του Βλαντιμίρ Νταρίντα πέρυσι τέτοιον καιρό, όταν η διοίκηση των “κίτρινων” είχε κάνει διάνα με την επιλογή της. Αν το καταφέρει και φέτος, θα φανεί σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα