Άρης: Ένας λόγος να λυπάται, πολλοί να αισιοδοξεί

Ο Άρης έχασε χθες (29/7) βράδυ στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ένα σημαντικό στόχο στη σεζόν. Αυτό δεν αλλάζει… Έμεινε εκτός ευρωπαϊκών αγώνων, που σημαίνει σημαντική οικονομική ζημιά, αλλά και μια ακόμη μαχαιριά στο γόητρό του. Από την άλλη, όμως, έδειξε ότι είναι ικανός για σπουδαία πράγματα την αγωνιστική περίοδο, που μόλις τώρα ξεκίνησε.

Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή. Μοιάζει με παρηγοριά στον άρρωστο. Έτσι είναι, όμως… Το ζήτημα

για τον Άρη δεν είναι να κάθεται να… κλαίει πάνω από το μνήμα. Το κακό έγινε και η στιγμή δεν γυρίζει πίσω. Όσο και να συζητάει κανείς για τον τρόπο που αποβλήθηκε ο Γκαρσία, για το αν έπρεπε να δοθεί πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Μπερτόγλιο, για τις 30 τελικές των “κίτρινων”, για το γεγονός ότι δέχτηκε γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, για την αφέλεια με την οποία δέχτηκε τα δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι, στην Astana Arena, αυτά δεν αλλάζουν τώρα.

Όπως δεν αλλάζουν και οι αποκλεισμοί που προηγήθηκαν από την Μόλντε κι από την Κόλος Κοβαλίβκα, αλλά και από την ΑΕΚ το 2020 στον ημιτελικό του Κυπέλλου και από τον Ολυμπιακό το 2021 από τον προημιτελικό επίσης του Κυπέλλου. Πολλά παιχνίδια,΄πολλοί άδοξοι αποκλεισμοί, πολλές πίκρες, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και στο (πολύ) υψηλό επίπεδο.

Το ζήτημα πάντα είναι τι κάνει μια ομάδα για να ξεπεράσει τέτοιου είδους α(πο)τυχίες. Στην περίπτωση του Άρη, δεν είναι μαύρα όλα όσα έμειναν από τη χθεσινή βραδιά. Οι “κίτρινοι” με την προσθήκη και μόνο του Φαμπιάνο έδειξαν σαφώς καλύτερη ομάδα από τον πρώτο αγώνα στο Καζακστάν.

Ακόμη έδειξαν ότι γρήγορα ανεβάζουν στροφές. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στάθηκαν κατά πολύ καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ομάδα, που ήδη έχει πάνω από είκοσι αγώνες στη σεζόν, ενώ για τον Άρη ήταν μόλις ο δεύτερος. Κι αν κάποιος ισχυρίζεται ότι η Αστάνα είναι πολλά επίπεδα κάτω, δεν είναι έτσι. Μια χαρά ομάδα είναι, που δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα και μπορεί εύκολα να κάνει ζημιά στον οποιονδήποτε.

Ο Άρης, λοιπόν, την επόμενη μέρα του αποκλεισμού του ετοιμάζεται να αποκτήσει τον Λούμορ, περιμένει τον Ιτούρμπε και έχει στα σκαριά μια ακόμη μεταγραφή στόπερ. Και μάλιστα καλού, όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες. Ο Εντιαγέ έχει αποκτηθεί και έχει προστεθεί κι αυτός στο ρόστερ.

Ο Άρης, αν όλα αυτά γίνουν πράξη, θα είναι μια άλλη ομάδα, όταν ξεκινήσουν οι άλλες υποχρεώσεις στη σεζόν. Μια ακόμη καλύτερη -λογικά- ομάδα. Αυτή η καλύτερη ομάδα, λοιπόν, ένα χρειάζεται, τη στήριξη και το χειροκρότημα του κόσμου της, όπως τα εισέπραξε χθες βράδυ στο Χαριλάου. Μπορεί να δώσει πολλά μέσα στη σεζόν και φαίνεται ότι θα το κάνει!

Keywords
Τυχαία Θέματα