Άρης: Ένα βήμα ακόμη για τα πλέι οφ

Τη χαρά της επικράτησης στο Αγρίνιο την περασμένη Τρίτη (13/2), που έφερε την ομάδα μισή στροφή πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, οι “κίτρινοι” θέλουν να πιστεύουν ότι την… κλείδωσαν στα ντουλάπια των αποδυτηρίων στο Νέο Ρύσιο. Αν η δουλειά στον δεύτερο τη τάξει θεσμό στις εγχώριες διοργανώσεις είναι μισοτελειωμένη γι’ αυτούς, στο πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο για να τη φτάσουν εκεί που θέλουν. Δηλαδή, στη βέβαιη συμμετοχή στα πλέι

οφ -και μάλιστα με τις καλύτερες δυνατές βαθμολογικά προϋποθέσεις.

Ο Άρης έχει μία ακόμη δύσκολη έξοδο σήμερα (17/2, 19:30, NS Prime), την τέταρτη σερί στη Stoiximan Super League και έκτη συνολικά μαζί με τους αγώνες Κυπέλλου κόντρα στη Νίκη Βόλου και τον Παναιτωλικό! Αυτή τη φορά τον υποδέχεται ο Ατρόμητος, στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Είναι προφανές ότι οι “κίτρινοι” το πρώτο που θέλουν είναι να συνεχίσουν αήττητοι, όπως παραμένουν εδώ και έξι παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ιδανικό γι’ αυτούς, όμως, είναι να φύγουν από τη αθηναϊκή έδρα νικητές!

Ο απολογισμός των έξι προηγούμενων αήττητων αγώνων για τους “κίτρινους” είναι τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Τα κατάφεραν άριστα στο Κύπελλο, καθώς πέρασαν με νίκη και ισοπαλία τη Νίκη Βόλου στον προημιτελικό, ενώ νίκησαν τον Παναιτωλικό στον πρώτο ημιτελικό. Στο πρωτάθλημα, όμως, ενώ νίκησαν την Κηφισιά, δεν πήραν τους βαθμούς της νίκης κόντρα στον Πανσερραϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό τους κόστισε τέσσερις βαθμούς στην προσπάθειά τους να κλειδώσουν τη συμμετοχή στα πλέι οφ, ανεβαίνοντας όσο το δυνατόν ψηλότερα και πιο κοντά στην πρώτη τετράδα του πίνακα.

Πλέον, αυτούς τους βαθμούς κυνηγούν να καλύψουν, όπως τόνισε και ο Άκης Μάντζιος μιλώντας στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης. Είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Άρη: “Θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε στη συνέχεια της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα. Τι θα καταφέρουμε, θα το δούμε. Πλέον, πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και να κοιτάξουμε να καλύψουμε τους βαθμούς που χάσαμε, ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αυτό συνέβη γιατί ίσως -υποσυνείδητα- το μυαλό μας ήταν στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση”.

Σαφές το μήνυμα του προπονητή της ομάδας, το οποίο δείχνουν να κατανοούν και οι παίκτες. Αν κρίνουμε από τα λεγόμενα του Φραν Βέλεθ, επίσης στη NOVA, αυτό συμπεραίνουμε. Τόνισε ο Ισπανός αμυντικός: “Δεν είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και στους αγώνες πρωταθλήματος, γενικότερα, μέχρι τη ρεβάνς του Κυπέλλου. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα αυτά και το κατανοούμε. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη με την εξασφάλιση της συμμετοχής μας στα πλέι οφ. Πρέπει να νικήσουμε τον Ατρόμητο για το σιγουρέψουμε αυτό, οπότε πάμε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι”.

Οι “κίτρινοι” γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν εύκολο έργο σήμερα απέναντι στον Ατρόμητο που διψάει για βαθμούς μετά από πέντε αγώνες χωρίς νίκη. Ακόμη κι ο νεοφερμένος Καρίμ Ανσαριφάρντ, που λείπει καιρό από το ελληνικό πρωτάθλημα κι επιστρέφει ξανά τώρα με τον Άρη, αυτό δήλωσε: “Από την εμπειρία μου τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα, πάντα ο Ατρόμητος ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος. Πάντα είναι μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες και καλή οργάνωση. Αύριο στο μεταξύ μας παιχνίδι στην έδρα του Ατρόμητου δεν θα είναι εύκολα για εμάς. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τους τρεις πόντους. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό, μετά και τη νίκη που κάναμε στην έδρα του Παναιτωλικού για το Κύπελλο. Έχουμε πάρει ώθηση για το ερχόμενο παιχνίδι”.

Ο Μάντζιος σε ένα ακόμη παιχνίδι δεν έχει λευκό απουσιολόγιο. Μαζί με τον ανέτοιμο Ζαν Ζουλς, στην έδρα της ομάδας άφησε τους επίσης ανέτοιμους Φαμπιάνο και Τζούρασεκ, τον τιμωρημένο Οντουμπάτζο, καθώς και τους Ρουπ, Δεληζήση, Χριστοδουλόπουλο, Κυριαζή και Αγοραστό. Για τους Φαμπιάνο και Τζούρασεκ η επανεκτίμηση της κατάστασης θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο Ζουλς είναι πιο κοντά στην επιστροφή στους επίσημους αγώνες.

Στην αποστολή του Άρη για το αυριανό παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου (19:30) ο Μάντζιος μετά τη χθεσινή τελευταία προπόνηση, που έγινε στο “Δασυγένειο”, συμπεριέλαβε τους εξής ποδοσφαιριστές: Cuesta, Χουτεσιώτη, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Rose, Fran Velez, Darida, Verstraete, Doukoure, Manu Garcia, Pardo, Suleymanov, Zamora, Saverio, Bennette, Loren Moron, Ansarifard, Φετφατζίδη και Παναγίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος σκοπεύει να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Φατόρε δεξιά στην άμυνα και τον Μοντόγια αριστερά, τους Βέλεθ και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Βερστράτε και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Μανού Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα