Άρης: Ανεβασμένος στην “Αγιά Σοφιά”

Οι δύο σερί νίκες που έκανε ο Άρης τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές στη Stoiximan Super League, στην έδρα του Βόλου και στο “Κλεάνθης Βικελίδης” απέναντι στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, με το ίδιο “καθαρό” σκορ (2-0), μάλιστα, δεν τον έχουν εδραιώσει απλώς στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, αλλά έχουν ανεβάσει τη διάθεση των παικτών και έχουν ανοίξει την όρεξή τους για νέα

επιτυχή αποτελέσματα. Ανεβασμένοι, λοιπόν, πηγαίνουν σήμερα (4/12, 21:00) στην “Αγιά Σοφιά”, κόντρα στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 13ης ημέρας, για να βάλουν καινούργιους πόντους στο σακούλι και να κάνουν κι άλλο βαθμολογικό άλμα προς την κορυφή.

Την αποφασιστικότητά τους αυτή τη διατράνωσε ο Βλαντιμίρ Νταρίντα στις δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στη NOVA μιλώντας εν όψει της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Είπε χαρακτηριστικά ο Τσέχος μέσος: “Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη αυτή που ήρθε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η ομάδα συνολικά έβγαλε πολύ πάθος και αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω αυτά τα στοιχεία πρέπει να βγάλουμε και με την ΑΕΚ, στο παιχνίδι που ακολουθεί. Να κοιτάξουμε να είμαστε καλά οργανωμένοι στην άμυνα, να είμαστε συμπαγείς. Αν έχουμε την ίδια αγωνιστική εικόνα, όπως στο προηγούμενο ματς με τον Παναθηναϊκό, μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό”.

Μαζί του συμφώνησε και ο Ζαν Ζουλς Εμβοντό, επίσης μιλώντας αποκλειστικά στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα. Όπως τόνισε: “Είναι ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα σπουδαίο ματς. Παίζουμε στην έδρα της ΑΕΚ. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε στο πλάνο του προπονητή μας, να το ακολουθήσουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε”.

Από τη δική του πλευρά, ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος, σχολίασε στη NOVA τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίσει ο Άρης την αναμέτρηση με την ΑΕΚ: “Η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Είναι η πρωταθλήτρια! Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό, τους ίδιους παίκτες από την περασμένη σεζόν και τον ίδιο προπονητή. Είναι μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι της έντασης και υψηλού ρυθμού. Αναλόγως θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε για να αντεπεξέλθουμε στο ερχόμενο παιχνίδι. Είναι ντέρμπι και στα ντέρμπι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Όποιοι και να παίξουν, όμως, ως ομάδα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι, γιατί η ΑΕΚ είναι πολύ καλή αντίπαλος και το ματς αυτό θέλει προσοχή”.

Τα προβλήματα απουσιών παικτών δεν λείπουν για τον Μάντζιο ούτε εν όψει αυτής της αναμέτρησης. Ο προπονητής του Άρη δεν έχει στη διάθεσή του τον Βερστράτε, που είναι τιμωρημένος, και τους Ρουπ, Ματαρίτα, Φεράρι, Μανού Γκαρθία και Πάβισιτς. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρει λύσεις για τρεις θέσεις: του αριστερού μπακ, όπου και οι δύο του ρόστερ είναι τραυματίες, του επιτελικού μέσου, όπου επίσης και οι δύο του ρόστερ είναι τραυματίες, αλλά και του αμυντικού μέσου, όπου δεν είναι διαθέσιμος ο Βέλγος.

Στην αποστολή έχει πάρει μαζί του τους εξής: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Darida, Jean Jules Mvondo, Djurasek, Doukoure, Pardo, Menendez, Moberg Karlsson, Suleymanov, Zamora,Saverio, Loren Moron, Δεληζήση, Χριστοδουλόπουλο και Παναγίδη.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, αυτή αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο σε θέση δεξιού μπακ, τον Μοντόγια ως αριστερό μπακ, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ζαν Ζουλς και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Πάρντο επιτελικό, τους Σουλεϊμάνοφ και Παναγίδη στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα