Άρης... 3Χ3! (video)

Αρης... 3Χ3! Η "κίτρινη" προέλαση συνεχίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε και του Λεβαδειακού με το "καθαρό" 2-0 και πήρε καινούργιο τρίποντο στον πίνακα της Super League. Ήταν η καλύτερη επιστροφή για τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικέλίδης" μετά από 1618 ημέρες, σε αγώνα πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας.

"Δίδυμος" σχηματισμός

Οι δύο προπονητές παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο με παρόμοιο σχηματισμό. Τόσο ο Πάκο
Ερέρα από πλευράς Άρη, όσο και ο Άκης Μάντζιος από πλευράς Λεβαδειακού, επέλεξαν σχηματισμό 4-2-3-1. Με διαφορετικό σκοπό, όμως, καθώς ο Ερέρα ήθελε την ομάδα του να κυριαρχήσει, ενώ ο Μάντζιος να κλείσει τος χώρους και να μην αφήσει τους γηπεδούχους να κάνουν παιχνίδι.

Οι τέσσερις μπροστά από τον Κουέστα ήταν οι Βέλεθ και Δεληζήσης (κεντρικοί αμυντικοί), Τζανακάκης (δεξιά) και Μενέντες (αριστερά). Οι Μπάσα και Ματίγια ήταν αμυντικοί μέσοι. Ο Γκάμα ήταν σε ρόλο επιτελικού, με τους Ντιγκινί και Γκαρσία στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή ήταν ο Γιουνές.

Από πλευράς Λεβαδειακού, η τετράδα μπροστά από τον Επασί αποτελούνταν από τους Ζησόπουλο και Φαβάρο (κεντρικοί αμυντικοί), Τσαμπούρη (δεξιά) και Ντιόγκο (αριστερά). Οι Μητρόπουλος και Όμο ήταν αμυντικοί μέσοι. Ο Σουμπίνιο ήταν επιτελικός, με τους Σαβαντογκό και Ναγκίς στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή ήταν ο Μαρκόφσκι.
Επιθετικός και αποτελεσματικός

Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης ήταν τόσο επιθετικός, όσο και αποτελεσματικός. Έχοντας πάρει από την αρχή το κέντρο, καθώς ήταν μικρά τα διαστήματα που ο Λεβαδειακός ισορροπούσε το ματς, προσπαθούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες, τόσο με τον Γκάμα, όσο και με τους Ντιγκινί και Γιουνές. Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός είχε καλή στιγμή με τον Μαρκόφκσι στο 18ο, όμως, το σουτ του Σέρβου σέντερ φορ απέκρουσε ο Κουέστα.
Η κυριαρχία του Άρη καρποφόρησε στο 21ο, όταν ο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γιουνές. Ο Τυνήσιος πέτυχε το δεύτερο γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Άρη. Ένα γκολ, το οποίο έδωσε άλλον αέρα στους γηπεδούχους και τους απελευθέρωσε από άγχος της πρώτης εμφάνισης στο γήπεδό τους μετά το 1618 μέρες σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας.
Ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το γκολ του Άρη. Στο 36' ζήτησε πέναλτι ο Νανγκίς σε μαρκάρισμά του στην περιοχή των "κίτρινων", όμως, αντ' αυτού πήρε κίτρινη κάρτα. Γενικώς, οι γηπεδούχοι είχαν το πα΄νω χέρι ως το φινάλε του ημιχρόνου, στο τέλος του οποίου, στο 43ο λεπτό, σημειώθηκε εξάλεπτη διακοπή καθώς έσβησε ένας από τους προβολείς του γηπέδου. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Νανγκίς είχε παράλληλη σέντρα στην εστία του Κουέστα, που πέρασε άουτ.

Το "καθάρισε" νωρίς
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης τελείωσε γρήγορα το ματς, Μπήκε δυνατά, έδειξε από την αρχή τη διάθεσή του να σημειώσει δεύτερο γκολ, κάτι που πέτυχε στο 57ο. Ο Μενέντεθ εκτέλεσε φάουλ, ο Επασί απέκρουσε, η μπάλα στο δοκάρι του και στην επαναφορά ο Γκαρσία με πλασέ έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Στη συνέχεια, ο Λεβαδειακός ήθελε να βγει στην επίθεση, έκανε κάποιες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη το πέναλτι που κέρισε ο Μαρκόφσκι στο 64ο. Τοο εκτέλεσε ο ίδιος, όμως, απέκρουσε ο Κουέστα. Νωρίτερα, στο 63ο ο Γιουνές είχε κεφαλιά στο δοκάρι από πλευράς Άρη.

Μέχρι το τέλος, άλλη μεγάλη στιγμή δεν σημειώθηκε από τις δύο ομάδες, με τον Άρη να φτάνει σε τεράστια νίκη, που ήταν η τρίτη στο πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός έμεινε με την προσπάθεια.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τάσης (Ηπείρου), με βοηθούς τους Μεϊντάνα (Αχαΐας) και Μωϋσιάδη (Ηπείρου). Τέταρτος ήταν ο Σέζος (Κιλκίς). Κίτρινες κάρτες είδαν οι Βέλεθ (32'), Δεληζήσης (46'), Γκάμα (63'), Νανγκίς (36'), Μητρόπουλος (63'), Φαβάρο (81') και Σουμπίνιο (83').
ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Βέλεθ, Δεληζήσης, Τζανακάκης, Μενέντες, Μπάσα, Ματίγια (75' Σιώπης), Γκάμα (68' Κολάσο), Ντιγκινί (84' Παυλίδης), Γκαρσία, Γιουνές. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Επασί, Φαβάρο, Σουλαϊμόν, Μαρκόφσκι, Ζησόπουλος, Τσαμπούρης, Σαβαντονγκό, Σουμπίνιο, Νανγκίς (75' Μάνγκα), Ντιόγκο (53' Χατζηλάμπρος), Μητρόπουλος (85' Ιωαννίδης).
Keywords
Τυχαία Θέματα