Άρης – Παναθηναϊκός 1-2: Έδειξε χαρακτήρα, με ανατροπή έμεινε κορυφή (vids)

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας με ωριμότητα και κυρίως με εξυπνάδα, κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τη Θεσσαλονίκη, επικρατώντας 2-1 του Άρη. Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά καλά, πέτυχαν ένα γρήγορο γκολ, έχασαν κλασσικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, αλλά στην επανάληψη…. χάθηκαν από

το γήπεδο. Δεν μπόρεσαν να βρουν τους ρυθμούς τους και το πλήρωσαν από το ουσιαστικό Πανααθηναϊκό που εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αντίθετα για τους “κίτρινους” αυτή ήταν μια ήττα που “πόνεσε” καθώς δυσκολεύει το έργο τους για την εξασφ΄’αλιση της 5ης προνομιούχου θέσης που οδηγεί στην ευρώπη.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Άρης

Με πέντε νέα πρόσωπα έχει η ενδεκάδα που παρατάσσει ο Τόλης Τερζής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Ενκουλου, Ετέμπο, Πάλμα, Ματέο και Καμαρά επανέρχονται στο αρχικό σχήμα, με τον τραυματία Μπράμπετς να μένει εκτός όπως και οι Πίρσμαν-Νταμπό για λόγους τακτικής.
Η παρουσία του Νταρίντα και του Ματέο στον άξονα σημαίνει ότι ο Άρης θα παραταχθεί με 4-3-3 που δοκιμάστηκε στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών. Δηλαδή με μονό χαφ τον Ετέμπο και τους Νταρίντα-Γκαρσία ως εσωτερικούς μέσους, δίνοντας παράλληλα την ευελιξία και για ένα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια παραμένει ακλόνητος ο Κουέστα, ενώ στην άμυνα, η μοναδική αλλαγή σε πρόσωπα αποτελεί αυτή του Ενκουλού που αντικαθιστά τον Μπράμπετς και μαζί με τον Φαμπιάνο, θα συνθέσουν το αμυντικό κεντρικό δίδυμο των γηπεδούχων. Κατά τα άλλα, στα δύο άκρα διατηρούνται οι Οντουμπάτζιο (δεξιά) – Μαζικού (αριστερά). Οι Ιτούρμπε και Πάλμα είναι στα δύο «φτερά», με τον Καμαρά μοναδικό προωθημένο.

Παναθηναϊκός:

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρατάσσει την ομάδα του με το αγαπημένο του 4-3-3, δίνοντας φανέλα βασικού στον Κουρμπέλη, ο οποίος επιστρέφει μετά την αποβολή του στην Τρίπολη στο ματς με τον Αστέρα. Στην ενδεκάδα επιστρέφει επίοσης ο Χουάνκαρ, αφήνοντας στον πάγκο τον βασικό σε τρία διαδοχικά παιχνίδια, Πούχατς.
Παράλληλα, ο Ιωαννίδης θα είναι ξανά βασικός αντί του Σπόραρ, ενώ ο Μπερνάρ θα αγωνιστεί ως εξτρέμ αφού ο Γιοβάνοβιτς άφησε στον πάγκο Παλάσιος και Κλάινεσλαχ.
Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» παρατάσσονται με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια και τους Χουάνκαρ, Σάρλια, Σχένκεφελντ και Βαγιαννίδη, από αριστερά στα δεξιά, στην άμυνα. Ως “εξάρι” θα κινείται ο Πέρεθ και λίγο πιο μπροστά του θα είναι οι Κουρμπέλης και Τσέριν. Ως αριστερό εξτρέμ θα αγωνιστεί ο Μπερνάρ, ως δεξί ο Μαντσίνι και στην κορυφή θα είναι ο Ιωαννίδης.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Άρης πίεσε από πολύ νωρίς ψηλά έχοντας ως στόχο να κλέβει την μπάλα και να φεύγει σε αντεπιθέσεις.

Σε μία απ΄ αυτές και στην πρώτη αξιόλογη ουσιαστικά αξιόλογη επίσκεψη των γηπεδούχων στα αντίπαλα καρέ, ο Νταρίντα από τα δεξιά θα βγάλει την πάσα για τον Οτνουμπάτζιο, αυτός σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει στα πόδια του Σάρλια για να καταλήξει στια δίχτυα του Μπρινιόλι. Ο Άρης παίρνει προβάδισμα 1-0

Δύο λεπτά μετά το γκολ των γηπεδούχων, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε με ένα καλό διαγώνιο σου του Μαντσίνι, αλλά ο Κουέστα σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε την μπάλα

Στο 17΄ τρομερό σουτ του Καμαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής (προηγήθηκε καταπληκτική σέντρα του Οντουμπάτζιο), η μπάλα έφυγε πολύ κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι

Δέκα λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» χάνουν νέα μεγάλη ευκαιρία και πάλι με τον Καμαρά που θα πάρει την μπάλα στη σέντρα του Οντουμπάτζιο κι΄ ενώ είναι αμαρκάριστος, θα στείλει την μπάλα ψηλά άουτ

Στο 36΄ καταπληκτική μακρινή κάθετη του Πέρεθ στον Ιωαννίδη που κάνει κίνηση μέσα στην περιοχή, περνάει τον Ενκουλού βρίσκει τον Μαντσίνι που στέλνει την μπάλα στην άδεια εστία για το 1-1. Ο Αργεντίνος δεν πανηγύρισε το γκολ και με τα χέρια του σχημάτισε το «Α» αφιερώνοντας το γκολ στον δολοφονημένο Άλκη.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στην επανάληψη και στο 51΄έχασε καλή ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν από την σέντρα του Μαντσίνι και την κεφαλιά του Ιωαννίδη, η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Στο 60΄ ήταν η επόμενη καλή στιγμή του Άρη με τον Πάλμα να σουτάρει από διαγώνια θέση (ξεκίνησε από θέση οφ σαϊντ), ωστόσο ο Μπρινιόλι σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ.

Οι πολλές αλλαγές από τους δύο προπονητές δεν βοήθησαν στην βελτίωση της εικόνας του αγώνα με τους παίκτες του Παναθηναϊκό αυτή τη φορά να παίζει έχοντας κατά νου να κλείνει τους διαδρόμους και να ψάχνει τρόπους αντεπίθεσης.

Σε μία απ΄ αυτές και λίγο πριν ολοκληρωθεί το 90λεπτο (86΄) βρήκε τον τρόπο να παραβιάσει για δεύτερη την εστία του Κουέστα, όταν από την εκτέλεση κόρνερ του Βέρμπιτς και την κεφαλιά του Σάρλια, ο Παλάσιος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα, να κάνει το 2-1 και να πάρει ένα σπουτδαίο τρίποντο που τον διατηρεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Γενικά ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, δεν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική παρουσία του Οντουμπάτζιο σε εκείνο το χρονικό σημείο, ενώ ο Παναθηναϊκός ΄χωρίς να κάνει το κάτι παραπάνω πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τους τρεις βαθμούς της νίκης που τον διατήρησαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Ετέμπο (83΄ Γκρέι), Νταρίντα, Γκαρσία (83΄ Νταμπό), Ιτούρμπε (65΄ Ρουπ), Πάλμα (70΄ Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (80΄ Πούχαρτς), Σάρλια, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (63΄ Παλάσιος), Μπερνάρ , Μαντσίνι (74΄ Κλεινχλέισλερ) Ιωαννίδης (74΄ Σπόραρ)

Διαιτητής: Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν
Βοηθοί: Βόλενμπεργκ, Κρονλίκε
4ος: Βεργέτης
VAR: Πούτρος
AVAR: Μωϋσιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα