ΑΡΗΣ – ΟΦΗ 1-0: «Καπάρωσε» την 2η θέση, σε μπελάδες οι Κρητικοί

ΑΡΗΣ – ΟΦΗ 1-0: «Καπάρωσε» την 2η θέση, σε μπελάδες οι ΚρητικοίndaoutisΚυρ, 03/14/2021 - 20:55

Για μια ακόμη φορά ο ΟΦΗ δεν τα κατάφερε. Με τον Νίκο Νιόπλια να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο, οι Κρητικοί γνώρισαν την ήττα 1-0 (με σκόρερ τον Μήτρογλου στο 6΄) από τον Άρη και πλέον καλούνται να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στην φάση των play out.
  

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Άρης
Ο Άκης Μάντζιος έκανε αρκετές

αλλαγές στην ενδεκάδα που παρέταξε.
Κατ΄ αρχήν προτίμησε να επαναφέρει τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Επίσης, είδαμε και πάλι τον Γκάνεα σε ρόλο αριστερού μπακ, αλλά ο Σούντγκρεν διατηρήθηκε… ακλόνητος στα δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας παρέμειναν οι Δεληζήσης - Ρόζ, έχοντας μπροστά τους, τον Σάσα με τον Τζέγκο. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν οι Γκάμα (αριστερά), Σίλβα (δεξιά), Μπερτόγλιο (επιτελικός) και στην επίθεση ο Μήτρογλου.

Ο ΟΦΗ
Ο Νίκος Νιόπλιας παράταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έχοντας τον Βάτερμαν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Μαρινάκης, Διαμαντής, Γιαννούλης και Κοροβέσης, ενώ οι Σταϊκος και Μεγιάδο ανέλαβαν ρόλο ανασταλτικών χαφ. Στα μεσαία γραμμή, φανέλα βασικού δόθηκε στους Σαρντινέρο (δεξιά), Στάρτζεον (αριστερά) και πίσω από τον Καστάνιο που ήταν μοναδικός προωθημένος, επιλέχθηκε ο Ντε Γκούζμαν


Το πρώτο ημίχρονο 

Ο Άρης άνοιξε το σκορ με το… καλημέρα, με τον Κώστα Μήτρογλου στο 6ο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα από τον Μπερτόγλιο στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και με ιδανικό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βάτερμαν.
 
Λίγο έλειψε να διπλασιάσουν τα τέρματα του οι γηπεδούχοι στο 8΄ αλλά σε εκείνη την περίπτωση ο Σίλβα στάθηκε άτυχος (ωραίο διαγώνιο αριστερό σουτ, η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και απομακρύνεται).

Στο 22΄ η ατυχία… χτύπησε την πόρτα του Μήτρογλου που ζήτησε αλλαγή καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον μηρό και τη θέση του πήρε στην ενδεκάδα ο Μάνος. 

Ο ΟΦΗ υποχρεώθηκε να ανοίξει το παιχνίδι του για να ψάξει το γκολ, έδωσε χώρο στην ομάδα του Μάντζιου που είχε κάποιες ακόμη καλές στιγμές για να πετύχει ένα ακόμη γκολ (33΄ τρομερή ευκαιρία με τον Σάσα που αμαρκάριστος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και στο 38΄ όταν από την εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, ο Μάνος θα πιάσει απ΄ ευθείας το διαγώνιο σουτ, ο Βάτερμαν θα διώξει και στην επιστροφή ο Δεληζήσης θα σουτάρει επάνω σε σώματα αμυντικών για να καταλήξει κόρνερ).

Μοναδική αξιόλογη επίσκεψη των Κρητικών στα καρέ του Κουέστα,  ήταν στο 44΄ από την εκτέλεση φάουλ του Στάρτζεον, ο Γιαννούλης βρέθηκε στην πορεία της μπάλας χωρίς να την προλάβει και ο Κουέστα μπλόκαρε σταθερά. 


Το β΄ ημίχρονο 

Με διάθεση μπήκαν οι γηπεδούχοι στην επανάληψη και στο  46΄ χάνουν μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία να αυξήσουν την διαφορά στο σκορ, καθώς ο Ροζ μόνος του απέναντι από την άδεια εστία σουτάρει την μπάλα στέλνοντας την πολύ ψηλά από τα δοκάρια. Ο ΟΦΗ το πάλεψε, ο Νιόπλιας έκανε αλλαγές και ειδικά με τον Σακόρ που επανήλθε μετά από καιρό επιδίωξε να αλλάξει τις ισορροπίες αλλά η καλοδουλεμένη μηχανή του Μάντζιου, δεν επέτρεψε την δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων 

Οι συνθέσεις

Άρης: Κουέστα, Γκάνεα, Σούντγκρεν, Ρόζ, Δεληζήσης, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα, Σίλβα (84΄ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (90΄ Σάκιτς), Μήτρογλου (23΄ Μάνος)

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Διαμαντής, Σταϊκος (57΄ Νέϊρα) Μεγιάδο, Σαρντινέρο, Στάρτζεον, Ντε Γκούζμαν (61΄ Σακόρ), Καστάνιος

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας), Σπυρόπουλος (Αν.Αττικής)
4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
VAR: Φωτιάς

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο ΟΦΗ - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης ΕΛΛΑΔΑ Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε ο Άρης τις υποχρεώσεις με την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν 1-0 του ΟΦΗ που… μπαίνει σε περιπέτειες Article publish on Κυρ, 03/14/2021 - 20:55 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα