Άρης – Ατρόμητος 2-1: Φουλάρει για ευρώπη (hls)

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα, ο Άρης νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο, πάτησε στην 5η θέση και πλέον φουλάρει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο ενόψει της ερχόμενης περιόδου.

Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Περιστερίου, δεν κατάφεραν να μπουν στον αγώνα, παρά το γεγονός ότι έδειξαν τη διάθεση να απειλήσουν.
Το μόνο που έκαναν ήταν να μιεώσουν προς το τέλος (81΄) ρίσκαραν αλλά ήταν ήδη αργά.

Πολύ νωρίς δέχτηκαν το πρώτο γκολ

(στο 8΄ με τον Νταρίντα), η πίεση των γηπεδούχων ήταν ασφυκτική μέχρι που δέχτηκαν ένα ακόμη (στο 27΄ με τον Γκαρσία) και κάπου εκεί… η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες

Άρης

Με τους ίδιους 11 που αγωνίστηκαν κόντρα στον ΟΦΗ, παρατάχθηκε ο Άρης.
Τη θέση του τερματοφύλακα διατήρησε ο Κουέστα, ενώ στη δεξιά πτέρυγα της αμυντικής γραμμής η θέση είναι πλέον… καπαρωμένη από τον Οτνουμπάτζιο. Αριστερά ο Πίρσμαν προτιμήθηκε και πάλι αντί του Μαζικού και σε ρόλο στόπερ οι Μπράμπετς – Ενκουλού.
Η τριάδα των χαφ αποτελείται από τους Ετέμπο, Νταρίντα, Ρουπ, ενώ δεξιά του προωθημένου Καμαρά αγωνίστηκαν δεξιά ο Ματέο Γκαρσία και αριστερά ο Πάλμα

Ατρόμητος

Χωρίς τους Έρλινγκμαρκ, Κλωναρίδη και Μαυρομάτη ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη η αποστολή του Ατρόμητου για τον αγώνα της 24ης αγωνιστικής με τον Άρη.
Ο Κρίς Κόλμαν παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 με τον Γιαννιώτη στη θέση του τερματοφύλακα, τον Κεσχρίντα σε ρόλο δεξιού μπακ, τον Ντεκ Μποκ αριστερά και κεντρικούς αμυντικούς, τους Χατζηισαία – Στρούγγη.
Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Εντερ και Οικονομίδης, με τον Αγκιμπού σε ρόλο επιτελικού, αριστερά στη μεσαία γραμμή ο Ρομπάιγ, δεξιά ο Ροτάριου και στη γραμμή κρούσης ο Τζαβίδας

Το πρώτο ημίχρονο

Μονόλογος ήταν για τν Άρη το πρώτο ημίχρονο που είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού.

Από την τρομερή πάσα του Πίρσμαν στον Ρουπ (8΄) η μπάλα θα φτάσει στον Νταρίντα και αυτός με κοντινό διαγώνιο σουτ θα στείλει την μπάλα κάτω από τα χέρια του ανήμπορου να αντιδράσει Γιαννιώτα. Το 1-0 είναι γεγονός για τους γηπεδούχους.

Ο Άρης πέτυχε δεύτερο γκολ στο 11΄ με τον Ματέο Γκαρσία (προηγήθηκε σουτ του Πάλμα στο δοκάρι), αλλά ο διαιτητής κατόπιν υπόδειξης του VAR to ακυρώνει γιατί ο Ρουπ ήταν σε θέση οφ σαιντ στην αρχή της φάσης.

Στο 17΄ απίστευτη ευκαιρία του Άρη με τον Πάλμα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Γιαννιώτη (προηγήθηκε καταπληκτική πάσα του Ματέο Γκαρσία), αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου άπλωσε το χέρι του και απομάκρυνε την μπάλα

Στο 27΄ καταπληκτική ατομική του Ρουπ – στο ύψος της μεγάλης περιοχής – που θα βρει μόνο του τον Νταρίντα, ο τελευταίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο Ματέο Γκαρσία που πη΄ρε το ριμπάουντ, με κοντινό πλασέ θα διαμορφώσει το 2-0. Είναι το πρώτο του φετινό γκολ

Η πρώτη και τελευταία αξιόλογη παρουσία των ποδοσφαιριστών του Κόλαμ στα αντίπαλα καρέ σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, ήταν στο 31΄ με το απ΄ ευθείας διαγώνιο σουτ του Ρομπαϊγ (από τη σέντρα του Κεσχρίντα), η μπάλα έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα

To δεύτερο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες έριξαν… ταχύτητα στην επανάληψη. Ο Ατρόμητος προσπάθησε με υπομονή να κυκλοφορήσει την μπάλα, ο Άρης από την άλλη δεν έδειξε τη διάθεση να πετύχει κάτι περισσότερο στο σκορ. Οι “κίτρινοι” αρκέστηκαν στο 2-0 του πρώτου ημιχρόνου, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Κουέστα και όταν έκριναν ότι έρπεπε να “παγώσουν” τον ρυθμό το έκαναν, έχοντας στο χώρο του κέντρου το τρίο των Ετέμπο – Νταρίντα και Ρουπ. Ο Γερμανός όσο αγωνίστηκε ήταν εκπληκτικός, ενώ σύφωμα με τις πρώτες πληροφορίες οι ενοχλήσεις που ένιωσε (αντικαταστάθηκε στο 58΄ από τον Ντουκουρέ), δεν εμπνέουν ανησυχία.

Αυτοί ήταν που με την επιβλητική τους παρουσία, επέβαλαν τον ρυθμό του Άρη, ενώ σε εξαιρετική μέρα βρέθηκε και ο Ματεό Γκαρσία

Στο μεταξύ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να πετύχουν τρίτο γκολ με τον Καμαρά (77΄) όταν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ σε άδεια εστία, ενώ στη συνέχεια της φάσης οι περιστεριώτες δημιούργησαν την πρώτη τους απειλιτική στιγμή με τον Ρομπάϊγ που δεν μπόρσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Κουέστα.

Ο Ατρόμητος στα τελευταία λεπτά πίεσε και κατάφερε να μειώσει στο 81΄ με το δυνατό σουτ του Ρομπαϊγ (2-1), αλλά ταυτόχονα ρίσαρε μένοντας εκτεθειμένος στα μετόπισθεν. Σε μια τέτοια περίπτωση απειλήθηκε σαπό τον Νταρίντα που με ένα βεβιασμένο σουτ και με καλές προυποθέσεις έστειλε την μπάλα όυτ.

Στο 90΄ ο Χριστοδουλόπουλος έφυγε μόνος στην αντεπίθεση, και αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Γκρέι προτίμησε να σουτάρει στέλντας την μπάλα στο σώμα του Γιαννιώτη που ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του μαζί με τον Ρομπαϊγ που άλλαξε την εικόνα του Ατρόμητου από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Εκτός από την τριάδα (Ετέμπο – Ρουπ – Νταρίντα) καλή παρουσία για τον Άρη είχε ο Ματέο Γκαρσία αλλά και ο Μπράμπετς που “καθάρισε” πολλές επικίνδυνες φάσεις στα μετόπισθεν.

Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Άρης (Απόστολος Τερζής): Κουέστα-Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Ενκουλού, Πίρσμαν, Ετέμπο, Ρουπ (58΄ Ντουκουρέ), Νταρίντα, Ματέο Γκαρσία (67΄ Ιτούμρπε) Πάλμα (80΄ Χριστοδουλόπουλος) Καμαρά (80΄ Γκρέι)

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης,Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαϊας, Ντε Μποκ, Οικονομίδης (69΄ Κουέν) Αγκιμπού Καμαρά (69΄ Φριτζόνσον), Γκονζάλες, Ροτάριου (75΄ τζοβάρας), Ρομπάιγ, Τζαβίδας (63΄ Κιάρτασον)

Διαιτητής: Ζαμπάλας
Βοηθοί: Θανασιάς, Μαυρουδής,
4ος Πολυχρόνης
VAR: Τσαγκαράκης
AVΑR: Κωσταράς

Keywords
Τυχαία Θέματα