Άρης - Παναθηναϊκός: Οι "διπλοί πράκτορες"!

Ο σπουδαίος Τάκης Λουκανίδης, ο Πρωταθλητής Ευρώπης Κώστας Χαλκιάς, ο mister foul Κώστας Φραντζέσκος, ο Νοτιοαφρικανός Νασίφ Μόρις, ο Καμερουνέζος Ζοέλ Επαλέ και ο νυν τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, Σωκράτης Διούδης, είναι μεταξύ των παικτών που έχουν αγωνιστεί τόσο στον Άρη, όσο και στο Τριφύλλι.

Το novasports.gr κάνει μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και σας θυμίζει τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει
τη φανέλα και των δύο ομάδων.

Γιακουμής ο πρώτος

Ο Ιάκωβος Γιακουμής ήταν πιθανότατα ο πρώτος παίκτης που έκανε τη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αθήνα και φόρεσε τη φανέλα των "κίτρινων" και των "πράσινων". Κατέκτησε πρωτάθλημα με την ομάδα του Άρη το 1928, μετακόμισε για επαγγελματικούς λόγους στην Αθήνα το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

Τάκης Λουκανίδης

Τεράστιος ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό και την Εθνική Ελλάδας. Ο Τάκης Λουκανίδης ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας του αήττητου πρωταθλήματος την σεζόν 1963-64, αγωνίστηκε για 8 χρόνια στους Πράσινους και στο τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε στον Άρη (1969-70). Μάλιστα κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας εκείνη τη σεζόν με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Σ. Γεωργιάδης

Ο νυν συνεργάτης του Δώνη στον Παναθηναϊκό, αγωνίστηκε για κάτι περισσότερο από πέντε χρόνια στο Τριφύλλι και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Πράσινους τη σεζόν 1995-96. Στον Άρη πήγε τον Γενάρη του 1999 και έμεινε μόλις ένα χρόνο στους "κίτρινους".

Βίκτορ Βιτόλο

Ο Ισπανός αμυντικός χαφ συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό με τη φανέλα του Άρη, στον οποίο αγωνίστηκε για μια σεζόν (2008-09), ενώ στο Τριφύλλι πήγε το καλοκαίρι του 2011 και έπαιξε για δύο χρόνια.

Ζοέλ Επαλέ

Ο Καμερουνέζος έκανε... πράγματα και θαύματα με τη φανέλα του Άρη στη μοναδική σεζόν (2002-03) που αγωνίστηκε στους "κίτρινους". Την επόμενη σεζόν πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το νταμπλ το 2004.

Νασίφ Μόρις

Ο Νοτιοαφρικανός έπαιξε για μια διετία στον Άρη, αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό το 2003 και έκανε μια σημαντική διαδρομή στο Τριφύλλι, κατακτώντας το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας τη σεζόν 2003-04.

Κώστας Χαλκιάς

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ελλάδας φόρεσε τη φανέλα τόσο του Παναθηναϊκού (2003-05), όσο και με του Άρη (2006-08).

Κώστας Φραντζέσκος

Με σπουδαία διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Κώστας Φραντζέσκος έκανε σημαντική καριέρα στον Παναθηναϊκό στην τετραετία που φόρεσε τα "πράσινα", ενώ αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη στη "δύση" της καριέρας του.

Η υπόλοιπη... οκτάδα

Με τη φανέλα των δύο ομάδων έχουν αγωνιστεί ακόμα οι Νίκος Πατσιαβούρας, Δημήτρης Μάρκος, Ντεμπά Νιρέν, Χρήστος Μπούρμπος, Στάθης Ταυλαρίδης, Ντεμπά Νιρέν, Νίκος Παντίδος, Νίκος Κουσίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα