Αρίγκο Σάκι: «Οι ιδέες μετρούν περισσότερο από τα χρήματα!»

Σε συνέντευξη του στη Gazzetta, αναφέρθηκε στην προοπτική που έχει η Μίλαν και αξιολόγησε τους μεταγραφικούς στόχους των «ροσονέρι». Η ομάδα του Μιλάνου πρόκειται να αποκτήσει τον Λόφτους-Τσικ από την Τσέλσι , αντικαθιστώντας τον Τονάλι που θα ενταχθεί στη Νιουκάστλ για περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ.
«Νομίζω ότι οι υπεύθυνοι έχουν ένα έργο στο μυαλό τους, τουλάχιστον έτσι ελπίζω. Επομένως, είναι δίκαιο να τους αφήσουμε να δουλέψουν και να τους κρίνουμε μετά», είπε ο Σάκι στη Gazzetta.

«Ήταν

ρίσκο για τη Μίλαν να χωρίσει τους δρόμους της με τον Πάολο Μαλντίνι και τον Φρεντερίκ Μασάρα. Θα είχα συμβιβαστεί με έναν τίτλο Serie A και έναν ημιτελικό Champions League πριν από δύο χρόνια, επειδή οι επενδύσεις δεν ήταν υψηλές. Τώρα ας δούμε τι μπορούν να δημιουργήσουν στο κλαμπ με τις νέες συνθήκες».

ΤΟ ΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Το να δημιουργείς χρέη είναι σαν να με απατάς. Οι Αμερικανοί παρακολουθούν στενά την ισορροπία και ήρθε η ώρα να κάνουν τις ιδέες να μετρούν περισσότερο από τα χρήματα γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο πλούσιος που θα κυνηγάει τους παίκτες σου, αλλά αν έχεις ένα έργο, ένα πλάνο, είσαι ένα βήμα μπροστά».

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝΑΛΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΟΦΤΟΥΣ-ΤΣΙΚ
«Κάποια στοιχεία είναι θεμελιώδη για έναν σύλλογο όπως η Μίλαν. Θα δείτε ότι η ομάδα θα παίξει με νεαρούς παίκτες, προσπαθώντας να μιμηθεί τη Νάπολι. Μην ξεχνάτε ότι κέρδισε τον τίτλο μετά τις πωλήσεις των Κουλιμπαλί, Ινσίνιε, Μέρτενς και Φαμπιάν Ρουίθ, δηλαδή τους πιο διάσημους παίκτες της.
Ο Λόφτους-Τσικ είναι δυνατός σωματικά, κινείται πολύ, κάτι που είναι κρίσιμο στο σημερινό ποδόσφαιρο. Έχει επίσης διεθνή εμπειρία και αυτό μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να αναπτυχθεί».

Οι οπαδοί δεν είναι ευχαριστημένοι με την πώληση του Τονάλι, αλλά ο Σάκι πιστεύει ότι δεν πρέπει να πανικοβληθούν και να εμπιστευτούν τις διαδικασίες του συλλόγου.
«Οι φίλαθλοι πρέπει να θυμούνται ότι το στυλ παιχνιδιού είναι πιο σημαντικό από τους παίκτες. Η Μίλαν κέρδισε έναν τίτλο της Serie A χωρίς μεγάλα ονόματα, παίζοντας καλό και διασκεδαστικό ποδόσφαιρο. Αυτό πρέπει να είναι το σημείο αναφοράς. Παίξε καλά, να έχεις ισχυρό κίνητρο και ηθική. Αυτές είναι θεμελιώδεις ιδιότητες για να πάμε μακριά. Ο Στέφανο Πιόλι είναι ένας σοφός προπονητής και ξέρει αυτά τα μυστικά».

Ο ΣΚΑΜΑΚΑ KAI H ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
«Τον ξέρω καλά ότι είναι καλό παιδί και έχει μεγάλες δυνατότητες τις οποίες, δυστυχώς, δεν δείχνει πάντα», σημείωσε ο Σάκι.
«Είναι δυνατός σωματικά, αλλά πρέπει να μάθει να κινείται λίγο περισσότερο. Τα πατήματα και η συμμετοχή του στο παιχνίδι είναι οι πτυχές που πρέπει να βελτιώσει. Πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά από άποψη νοοτροπίας. Είχε σκαμπανεβάσματα την τελευταία σεζόν, οπότε είναι λίγο τζόγος. Μακάρι να καταλάβει ότι έχει μια μεγάλη ευκαιρία, κάτι που δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Πρέπει να τα δώσει όλα και να παίξει για την ομάδα, έτσι δεν θα το μετανιώσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα