Αρχίζει και δουλεύει... (video)

Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένη, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τη Μακάμπι Νετάνια (1-1) χάνοντας πολλές ευκαιρίες στο τρίτο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους. Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ και ο Γκολομπάρ το έκλεισε. Θετικός ο Ζεράλντες που έπαιξε όλο το ματς.

Πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΚ προσαρμόστηκε γρήγορα και άρχισε να κυκλοφορεί την μπάλα κάνοντας παιχνίδι από νωρίς, χωρίς ωστοσο να μπορεί να περάσει με επιτυχία στην επίθεση.Ο Καρντόσο έκανε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο
φιλικό με την Τρέντσιν, εκτός έμειναν Μπακάκης και Κρίστισιτς.

Η Μακάμπι περίμενε την ΑΕΚ και σε παθητικό ρόλο προσπαθούσε να βγει στην κόντρα. Οι Ισραηλινοί πραγματοποιήσαν το πρώτο αξιόλογο σουτ της αναμέτρησης με τον Κανικόφσκι να απειλεί τον Μπάρκα στο 18ο λεπτό. Η Μακάμπι άρχισε να βρίσκει χώρους και απείλεισε εκ νέου με τον Χίκα να σουτάρει πάνω στον Μπάρκα στο 20'.Η ΑΕΚ στην πρώτη της επικίνδυνη επίσκεψη της στην περιοχή των Ισραηλινών βρήκε δίχτυα μετον Μάνταλο. Ο αρχηγός της Ένωσης βρήκε την μπάλα στρωμένη από τον Λιβάγια και σκόραρε με ψύχραιμο πλασέ στο 23ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης έκανε ωραία κούρσα από τα αριστερά όμως άργησε να γυρίσει την μπάλα και μάζεψε ο Άμος.

Στο 41ο λεπτό η ΑΕΚ έπαιξε με κάτω και γρήγορα την μπάλα με τον Μάνταλο να περνά για τον Λιβάγια που νικήθηκε από τον Άμος στην μεγάλη ευκαιρία της ελληνικής ομάδας να διπλασιάσει τα γκολ της.

Δεύτερο ημίχρονο

Με το καλημέρα στην επανάληψη η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ζεράλντες που γύρισε ωραία μέσα από την περιοχή όμως αστόχησε με το αριστερό και ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Λιβάγια να νικηθεί ακόμα μία φορά από τον τερματοφύλακα των Ισραηλινών.

Κλασική ευκαιρία για την ελληνική ομάδα με τον Κλωναρίδη με τον Ζεράλντες να τον βγάζει μόνο του απέναντι στον Άμος που καθάρισε έγκαιρα τη φάση αμέσως μετά η Μακάμπι ισοφάρισε με τον Γκολομπάρ να σκοράρει με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Καρντόσο προχώρησε σε αλλαγές με τον Αθανασιάδη να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, τον Οικονόμου να μπαίνει στη θέση του νευρικού Βράνιες και τον Λόπες να αντικαθιστά τον Χουλτ που δεν κατάφερε να βγάλει μία επικίνδυνη σέντρα όταν ανέβαινε στην επίθεση.Στο 72ο λεπτό ο Λιβάγια μπήκε στην περιοχή και προτίμησε να γυρίσει για τον Κλωναρίδη που δεν κατάφερε να έρθει σε επαφή με την μπάλα ώστε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο ματς πέρασαν και οι Γαλανόπουλος, Ντέλετιτς με την ομάδα του Καρντόσο να έχει την κατοχή και τις ευκαιρίες αλλά να μην μπορεί να πάρει το προβάδισμα. Ακόμα μία τελική για τον Αργεντινό επιθετικό, στο 79ο λεπτό ξανά ο Λιβάγια δεν κατόρθωσε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 85ο λεπτό ο Ζεράλντες γύρισε απότομα μέσα στην περιοχή με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Η Μακάμπι θυμήθηκε να βγει στην επίθεση με τον Μπετσιράι να μην προλαβαίνει να εκτελέσει καθώς ο Οικονόμου τον σταμάτησε στο 87ο λεπτό.

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ, Θέμης Τζημόπουλος που συνεχίζει την καριέρα του στην Κορόνα Κιέλτσε.

Εκτός έμειναν οι Μπακάκης, Τσιντώτας και ο Κρίστισιτς.

ΑΕΚ:Μπάρκας (65' Αθανασιάδης), Παουλίνιο, Βράνιες (65' Οικονόμου), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ (69' Λόπες), Σιμάο (72' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος (78' Ντέλετιτς), Ζεράλντες, Λιβάγια

Μακάμπι Νετάνια:Άμος, Γκολομπάρ, Χέμπας, Κάχλον, Μπορεστάιν, Φίνις, Κοέν, Χίκα, Κεάτ, Κανικόφσκι, Ασκενάζι
Keywords
Τυχαία Θέματα