Αρχηγού παρόντος ...

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Πρωταθλήματος και για τον ΠΑΟΚ που υποδέχεται στις 18.00 τη Λαμία, τη μία από τις δύο ομάδες που δεν έχουν γευθεί ως τώρα τη χαρά τη νίκης με ότι καλύτερο να το έχει παρουσιάσει στην έδρα της, καθώς μακριά από αυτήν μετράει μόνον ήττες και μάλιστα δίχως να έχει καταφέρει να σκοράρει.

Φαίνεται εύκολη – σχετικά – αποστολή για τον περσινό αήττητο Πρωταθλητή και
νταμπλούχο αλλά για να είναι θα πρέπει η ίδια η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να την κάνει τέτοια. Ο Πορτογάλος τεχνικός κι οι ποδοσφαιριστές του επιστρέφουν στο «σπίτι» τους έπειτα από – σχεδόν – ένα μήνα, ελέω της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες αλλά και των δύο διαδοχικών εκτός έδρας αγώνων που προηγήθηκαν.

Η αρμάδα του «Δικεφάλου» έχει φτάσει τους σαράντα ένας αγώνες αήττητη, είκοσι ένας εξ αυτών στην Τούμπα, έχοντας σκοράρει σε όλους! Στην προκειμένη περίπτωση θα στερηθεί των υπηρεσιών των Βαρέλα, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ, Ελ Καντουρί, με τον Βραζιλιάνο να μένει εκτός λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο κι ο Βελγομαροκινός εξαιτίας της κάκωσης στον προσαγωγό, «παράσημο» τ’ οποίο αποκόμισε στην Εθνική. Ευτυχώς, το πρόβλημα του Εσίτι αποδείχτηκε επιπόλαιο κι η ομάδα δεν ξέμεινε από λύσεις στις θέσεις των αμυντικών χαφ.

Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ πανηγυρίζει μια σπουδαία επιστροφή. Έξι μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην «AELfc arena» ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δηλώνει «παρών». Ο φύσει και θέσει αρχηγός του «Δικεφάλου» κατέβαλε σπουδαία υπερπροσπάθεια και πλέον είναι έτοιμος να επιστρέψει και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του καθώς μετά την προτελευταία αγωνιστική της περσινής σεζόν, όταν κι είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό προκειμένου να μπει για πέντε λεπτά στο ματς και ν’ αποθεωθεί από τον κόσμο, επιστρέφει σε αποστολή της ομάδας του.

Τα οφέλη ίσως και να μην μπορούν να περιγραφούν επαρκώς για την περίπτωσή του με την προσφορά του να ξεπερνά το αγωνιστικό κομμάτι όντας μια σημαίνουσα κι απολύτως κομβική προσωπικότητα στ’ αποδυτήρια της ομάδας του. Σαφώς κι η παρουσία του στην αποστολή δε σηματοδοτεί και την απόλυτη ετοιμότητά του, ωστόσο είναι η ουσιαστική αφετηρία για την πλήρη ετοιμότητά του σε σύντομο χρονικό διάστημα πλέον. Το πιο πιθανό είναι πως θα πάρει λίγο χρόνο συμμετοχής ανάλογα και με την εξέλιξη του αγώνα.

Σ’ επίπεδο αγωνιστικών πλάνων, τα δεδομένα μοιάζουν περισσότερο ξεκάθαρα αμυντικά. Εκεί όπου στο 4-4-2 του Πορτογάλου τεχνικού,θέση παίρνουν ο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τον Ίνγκασον να κάνει ντεμπούτο στο Πρωτάθλημα ως βασικός στο κέντρο της άμυνας με παρτενέρ τον Κρέσπο, ενώ στα άκρα θα βρίσκονται οι Μάτος – Γιαννούλης δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα. Τις θέσεις των αμυντικών χαφ αναμένεται να πλαισώσουν οι Μίσιτς – Ντόουγκλας με τους Λημνιό – Μπίσεσβαρ στις πτέρυγες, δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα, ενώ πίσω από τον Σφιντέρσκι θέση – λογικά – θα πάρει ο Πέλκας.

Όλα αυτά σ’ επίπεδο εικασιών καθώς οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν – περίπου – μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα με την επίσημη ανακοίνωση της ενδεκάδων.
Keywords
Τυχαία Θέματα