Απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση (video)

Η αίτηση της ΑΕΚ για εξαίρεση του Δημήτρη Σκουτέρη απορρίφθηκε ομόφωνα και θα είναι αυτός που θα δικάσει την υπόθεση της έφεσης του ΠΑΟΚ για τα γεγονότα του αγώνα στην Τούμπα. Δείτε το βίντεο από τα αποδυτήρια του γηπέδου, το οποίο αποτέλεσε σημείο τριβής ανάμεσα στους εκπροσώπους των δικεφάλων, για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο στη διαδικασία.

Αφού χρειάστηκαν δύο ώρες για απορριφθεί το αίτημα από την Επιτροπή, ακολούθησε ένα
δεκάλεπτο διάλειμμα με την εκδίκαση να συνεχίζεται μετά από αρκετή ώρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει στην κατοχή του βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των αποδυτηρίων της Τούμπας, στο οποίο όπως υποστηρίζει, φαίνεται πως ο διαιτητής Κομίνης ζητά από τις ομάδες να βγουν και πάλι στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η ΑΕΚ αρνείται.

Από την πλευρά της ΑΕΚ, υποστηρίζουν πως δεν επιτρέπεται βάσει νόμου, να προσκομίζονται αποδεικτικά στοιχεία σε δεύτερο βαθμό, ενώ ο ΠΑΟΚ, εξήγησε με ποιον τρόπο, απέκτησε -καθυστερημένα- το υλικό.

Δείτε το βίντεο:

Οι διάλογοι της διαδικασίας:

Έλλη Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): Δεν επιτρέπεται στον δεύτερο βαθμό να έρχονται στοιχεία τα οποία δεν προσκομίστηκαν στον πρώτο βαθμό από αμέλεια του εγκαλούμενου. Πρέπει να προσκομίσει στοιχεία ότι το ζήτησε και δεν του δόθηκε.

Αχιλλέας Μαυρομμάτης (δικηγόρος ΠΑΟΚ): Στην πρώτη αίτησή μας δεν μας δόθηκε το υλικό γιατί δεν αναγνωρίστηκε το έννομο συμφέρον. Την δεύτερη αίτησή μας προς την Εισαγγελία, την έχω. Και στο υπόμνημά μας στο πρωτοβάθμιο, αιτηθήκαμε να το ζητήσει ο αθλητικός δικαστής.

Έλλη Ρίζου (ΑΕΚ): Σας προσκομίζω τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Όλες λένε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό σε δεύτερο βαθμό, αποδεικτικό στοιχείο που δεν εμφανίστηκε σε πρώτο βαθμό, με ευθύνη του κατηγορούμενου.

Μηνάς Λυσάνδρου (διευθύνων σύμβουλος ΑΕΚ): Μας διαφεύγει κάτι: Ο λόγος διακοπής του αγώνα είναι τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αποδείξει με ένα βίντεο χωρίς ήχο, ότι ο Κομίνης είπε να βγουν οι ομάδες έξω. Αν το είχε πει, θα το έγραφε στο φύλλο αγώνα. Τι να φοβόμαστε εμείς;

Αχιλλέας Μαυρομμάτης (ΠΑΟΚ): Είναι προφανές από το βίντεο ότι ο Ιβάν Σαββίδης προκαλείται από τον πάγκο της ΑΕΚ. Είναι εκνευρισμένος και βγάζει το μπουφάν του. Και εδώ αρχίζουν τα παράλογα. Ο Δημητριάδης είπε ότι ήθελε να δείξει το όπλο, πράγμα που είναι αδιανόητο. Αν ήθελε να το δείξει θα έκανε με τρόπο λιγότερο φανερό σε όλους. Δεν συνειδητοποιεί ότι έχει το όπλο πάνω του. Δεν κάνει κίνηση για να πιάσει το όπλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα