Απολύθηκε η πρόεδρος της Paramount TV, Amy Powell λόγω ρατσιστικών σχολίων

Λόγω σχολίων της με φυλετικά ευαισθητοποιημένο περιεχόμενο.

Η Amy Powell εργάστηκε ως πρόεδρος του Paramount TV τα τελευταία πέντε χρόνια, παραδίδοντας γνωστές επιτυχίες όπως το "13 Reasons Why". Η Powell απολύθηκε πρόσφατα κατηγορούμενη για σχόλια με φυλετικά ευαισθητοποιημένο περιεχόμενο, κατόπιν επίσημου υπομνήματος του διευθύνοντα συμβούλου, Jim Gianopoulos.

Σύμφωνα με το Deadline, οι φήμες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια των εργασιακών καθηκόντων της, η Powell έκανε μερικά ρατσιστικά σχόλια ως αντίδραση στο tweet

της Tracy Y. Oliver, της Αφροαμερικανής σεναριογράφου της σειράς "First Wives Club".

Had a moment today that REALLY pointed out why we need representation across the board. A black female voice doesn't matter if the decision makers don't understand nor even want to understand what you're saying. Where's the #metoo for race shit out here?

— Tracy Y. Oliver (@TracyYOliver) 28 Ιουνίου 2018

"Έζησα μία στιγμή σήμερα που υπέδειξε πραγματικά τον λόγο που χρειαζόμαστε αντιπροσώπευση διεθνώς. Η φωνή μιας μαύρης γυναίκας δεν μετράει αν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν. Που είναι το 'και εγώ' για φυλετικές διακρίσεις εκεί έξω;".

Κατά τα λόγια του Gianopoulos, διεξήχθη έρευνα σχετικά με τις φήμες αυτές, και οι υπεύθυνοι της Paramount TV κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Amy Powell έπρεπε να απολυθεί άμεσα. "Έχοντας περάσει τις τελευταίες μέρες διεξάγοντας μία εξονυχιστική έρευνα για αυτό το θέμα και μιλώντας με όσους ήταν παρόντες, η Διεύθυνση Προσωπικού και η Νομική ομάδα κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, και αποφασίσαμε να περατώσουμε την εργασία της Amy, με άμεσο αποτέλεσμα", ήταν η δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου.

Η Amy Powell, ωστόσο, υπερασπίστηκε τον εαυτό της λίγο αργότερα με δική της δήλωση. "Δεν υπάρχει αλήθεια στην κατηγορία ότι εγώ έκανα σχόλια χωρίς συναίσθηση σε επαγγελματικό περιβάλλον- ή σε οποιοδήποτε περιβάλλον", είπε η Powell. "Τα γεγονότα θα βγουν προς τα έξω και θα δικαιωθώ". Πηγές αναφέρουν πως, πιθανόν, η Amy Powell θα κινηθεί νομικά έναντι της Paramount TV για την απόλυση της.

Στο υπόμνημα του, ο Gianopoulos έκανε νύξεις για "πολλαπλούς παράγοντες", ενώ περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.

Βρείτε τα πάντα για το SDCC 2018 στο ειδικό hub του IGN Greece.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΗ Taraji P. Henson πρωταγωνίστρια στην ταινία "What Men Want"O παραγωγός των Transformers, Akiva Goldsman επικεφαλής σε νέα franchise της ParamountΗ Paramount ετοιμάζει κωμωδία με τους Will Ferrell και Jason Momoa

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα