Απόλλων Σμύρνης-Παναιτωλικός 0-0: Τα εννιά ματς «Χ»ωρίς γκολ τον «ρίχνουν» κατηγορία… (vids)

Καταδικαστική ισοπαλία μοιάζει να είναι η εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα στον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 23ης στροφής της Super League,

Οι παίκτες του Φέστα δεν μπόρεσαν σκοράρουν για ένατο σερί παιχνίδι και παραμένουν χωρίς τέρμα φέτος, καθώς το τελευταίο τους σημειώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου του 2021 κόντρα στον Ατρόμητο. Φυσικά απόψε στάθηκαν και άτυχοι με τα δοκάρια των Σίγκνεβιτς (19′) και Μαρτίνες (63′), αλλά και πάλι αυτό που μένει είναι το

μηδέν μπροστά!

Αυτή τους η επιθετική ανομβρία μοιάζει να τους οδηγεί στη Super League 2, εν αντιθέσει με τον Παναιτωλικό που διατηρεί για την ώρα απόσταση ασφαλείας και από την προτελευταία θέση. Οι Αγρινιώτες θα μπορούσαν να πάρουν το «διπλό» στο «Γεώργιος Καμάρας», αν οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Αναστασίου ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια.

Δοκάρι οι γηπεδούχοι, έχασε τα… άχαστα ο Ντίας

Υποτονικά μπήκαν οι δύο ομάδες στο παιχνίδι, μην μπορώντας να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία, πλην κάποιων μακρινών προσπαθειών. Η πρώτη σημαντική φάση έλαβε χώρα στο 19′, με τον Απόλλωνα να έχει δοκάρι! Ύστερα από σέντρα από τα δεξιά του Ντεντάκη, ο Σίγκνεβιτς πήρε την κεφαλιά και στάθηκε άτυχος, αφού η μπάλα κατέληξε στην οριζόντια δοκό του Ανέστη.

Εν συνεχεία οι παίκτες του Φέστα πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να φτάνουν ξανά σε τόσο πλεονεκτική θέση ώστε να πετύχουν το πρώτο τους γκολ ύστερα από οκτώ ματς! Από την άλλη ο Παναιτωλικός αμυνόταν με άνεση και έψαχνε την κόντρα επίθεση. Σε μία έξ αυτών στο 41′ ο Ντίας έχασε τρομερή ευκαιρία από το ύψος του πέναλτι, καθώς αστόχησε με σουτ στην κίνηση, όντας μόνος του!

Σαν να μην έφτανε ο ίδιος παίκτης ήταν ο μοιραίος της ομάδας του στο να μην πάρει προβάδισμα στο σκορ πριν το ημίχρονο! Στην τελευταία απειλή του πρώτου μέρους στο 44′, ο Νταγκό ζάλισε τον αντίπαλό του και του έδωσε έτοιμο γκολ στη μικρή περιοχή, αλλά ο Βιτλής με ένα καταπληκτικό τάκλιν έσωσε τον Απόλλωνα, χάρις και στο κακό τελείωμα του Ουρουγουανού!

Χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι ξανά και… 0-0!

Όπως τελείωσε το πρώτο 45λεπτο εκκίνησε και το δεύτερο, με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να συνεχίζουν το ρεσιτάλ των άστοχων ευκαιριών. Αρχικά ο Νταγκό στο 49′ βγήκε τετ α τετ με τον Βερούλστ, τον απέφυγε είχε κενή εστία αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει, με τους αμυντικούς του Απόλλωνα να τον προλαβαίνουν!

Δύο λεπτά μετά και πάλι ο Ιβοριανός είδε αυτή τη φορά τον γκολκίπερ του γηπεδούχων να διώχνει εντυπωσιακά το σουτ του από το ύψος της περιοχής σε κόρνερ! Στην επόμενη φάση ο Καρέλης είδε την μπάλα να κοντράρει και να του στερεί τη δυνατότητα για μια καλή τελική! Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στο 61′, χωρίς όμως η προσπάθειά του να νικάει τον πολυπειρο πορτιέρο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας»!

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι ποδοσφαιριστές του Φέστα ανέβασαν ρυθμό και στο 63′ στάθηκαν και πάλι άτυχοι! Ο Μαρτίνες έπιασε ενα εξαιρετικό σουτ, το οποίο όμως και με την παρέμβαση του Ανέστη κατέληξε ξανά στο δοκάρι του κι έφυγε έξω!

Με τον χρόνο να πιέζει, ο Απόλλων ανέβαζε την πίεσή του και στο 77′ ο Τσιλούλης έχασε τετ α τετ, μην μπορώντας να νικήσει τον γκολκίπερ της ομάδας του Αγρινίου!

Ο Καρέλης είχε κι άλλη μια ευκαιρία στο 85′, δίχως όμως να σκοράρει. Εν τέλει παρά τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων το 0-0 παρέμεινε, ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει την υπόθεση παραμονή για την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Η ταυτότητα του ματς:

Super League: 23η αγωνιστική

Γήπεδο: «Γεώργιος Καμάρας»

Κίτρινες: 35′ Βιτλής, 53′ Ντεντάκης, 89′ Μπαξεβανίδης

Κόκκινη: –

Σκόρερ: –

Απόλλων Σμύρνης (Φέστα): Βερούλστ – Ντεντάκης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Βιτλής (46′ Μπαξεβανίδης) – Σλίβκα, Τσίμπσαχ (63′ Κάστρο) – Τσιλούλης (83′ Γιαννιώτας), Μαρτίνες, Παμλίδης (66′ Ντάουντα) – Σίγνκεβιτς (83΄Ιωαννίδης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Παπαγεωργίου, Ράιλι.

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης – Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης – Αντούνες, Φλόρες – Ντίας (73′ Μπαρμπόσα), Μεντόσα (86′ Βργκοτς), Νταγκό (64΄Βέργος) – Καρέλης (86′ Λούι).

Στον πάγκο έμειναν οι: Μελίσσας, Μπακαδήμας, Μπελεβώνης, Τσιγγάρας.

Διαιτητές: Μανούχος, Λάζαρος Δημητριάδης-Κωνσταντίνος Ψάρρης

4ος: Κουτσιαύτης

Keywords
Τυχαία Θέματα