Απόλλων – ΟΦΗ 0-3: Άστρο Λαμπρο(υ) τον οδηγεί! (vids)

Mε τον Λαζαρή Λάμπρου να κάνει απίθανα πράγματα και να σκοράρει τα δύο από τα τρία τέρματα του ΟΦΗ, η κρητική ομάδα πήρε άνετη νίκη στη Ριζούπολη, επικρατώντας 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης σε εξ΄αναβολής παιχνίδι για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ντεμπούτο στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης έκανε ο Μάρκο Γκρότε, στην τέταρτη θέση “συγκατοικεί” ο ΟΦΗ με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα!

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 1-4-4-2 αγωνίστηκε ο Απόλλων

στο ντεμπούτο του Μάρκο Γκρότε στον πάγκο της “Ελαφράς Ταξιαρχίας”.

Ο Βερούλστ υπερασπίστηκε την εστία των “κυανόλευκων”, στην άμυνα βρέθηκαν οι Ντεντάκης, Λισγάρας, Άλβες και αμυντικά χαφ ήταν οι Φατιόν και Σλίβκα. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Φαν Λα Πάρα και Γιαννιώτας και στην επίθεση οι Ιωαννίδης και Σίγκνεβιτς.

Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε σχηματισμό 1-4-2-3-1 για τον ΟΦΗ. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Βάτερμαν, αμυντική τετράδα ήταν οι Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης και κεντρικοί μέσοι οι Γκαγιέγος και Ντε Γκουζμάν. Στα “φτερά” ήταν οι Τσιλιανίδης και Νέιρα, ο Τοράλ σε ελεύθερο ρόλο στον άξονα και ο Λάμπρου στην κορυφή της επίθεσης.

Υπόθεση Λάμπρου!

H πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήταν για τον Απόλλωνα στο 8ο λεπτό με σουτ του Γιαννιώτα και την μπάλα να καταλήγει εκτός της εστίας του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί απείλησαν με σουτ του Λάμπρου έξω από την περιοχή στο 15ο λεπτό, ενώ στο 19′ κέρδισαν πέναλτι και την αποβολή του Γιακιμόφσκι, ο οποίος δέχθηκε την κόκκινη κάρτα μετά την ανατροπή του Τοράλ στη μεγάλη περιοχή. Ο Νέιρα ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ωστόσο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Απόλλωνα και δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Η ομάδα του Ηρακλείου είχε άλλη μια ευκαιρία με σουτ του Τοράλ στο 23′ και βρήκε δίχτυα στο 24ο λεπτό με τον Λάμπρου.

Μετά από ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Γκαγιέγος, ο Λάμπρου έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή του Απόλλωνα και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΟΦΗ πέτυχε και δεύτερο τέρμα, πάλι με τον Λαζαρή Λάμπρου. Μετά από καλή συνεργασία των παικτών της κρητικής ομάδας, ο Λάμπρου πήρε τη μπάλα στην περιοχή και έκανε το 2-0 στο 26ο λεπτό.

Στο 39ο λεπτό, ο Λαζαρής Λάμπρου έφτασε κοντά στο χατ τρικ, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει στόχο μετά την προσπάθεια που έκανε και πάλι εντός της περιοχής του Απόλλωνα, ενώ ο Τοράλ απείλησε με σουτ στο 45′.

Κυρίαρχοι οι Κρητικοί

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκε ο ΟΦΗ και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λάμπρου έκανε υπέροχη προσπάθεια στο 46′ και την πάσα στον αμαρκάριστο Τοράλ, ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει το τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Ο Λάμπρου ήταν πρωταγωνιστής και στο 48′, ωσ΄τοσο δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα μετά από ατομική προσπάθεια.

Στο 55′ ο Γιαννιώτας έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει, ενώ στο 63ο λεπτό ο Γκαγιέγος με όμορφη εκτέλεση φάουλ στο 63ο λεπτό έκανε το 3-0 για τους φιλοξενούμενους.

Ο Παμλίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ στο 71′, ωστόσο το πλασέ του ήταν άστοχο, όπως και η προσπάθεια του Ναμπί στο 72′, ενώ ο Βάτερμαν στο 90ο λεπτό είπε “όχι” στον Παμλίδη, ο οποίος βγήκε μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ.

Απόλλων – ΟΦΗ: 0-3

Σκόρερ: 24′, 26′ Λάμπρου, 63′ Γκαγιέγος
Κίτρινες κάρτες:
Κόκκινη κάρτα: 19′ Γιακιμόφσκι

Διαιτητές: Ευάγγελος Μανούχος, Θεόδωρος Τζιουβάρας, Δημήτριος Παγουρτζής
4ος Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης

Απόλλων (Γκρότε): Βερούλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας (77′ Ρόγκνε), Άλβες , Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64′ Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα (64′ Παμλίδης), Γιαννιώτας (77′ Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (28′ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν, Πασαλίδης, Λάμπρου, Νέιρα (64′ Ντουρμισάι), Βούρος, Γκαγιέγος (77′ Σελίμοβιτς), Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (64′ Ναμπί), Τοράλ (73′ Καμάου), Ντε Γκουζμάν, Μπαλογιάννης (73′ Κοροβέσης).

Keywords
Τυχαία Θέματα