Αποκαλύψεις Λέμαν για Αλμούνια και Γκαλάς

Ο Γενς Λέμαν αποκαλύπτει στην αυτοβιογραφία του παρασκήνια από την θητεία του στην Άρσεναλ.

Ο Γερμανός παλαίμαχος τερματοφύλακας, αποσπάσματα από το βιβλίο του οποίου δημοσιεύει σε συνέχειες η Telegraph, παραδέχεται ότι δεν είχε καθόλου καλή σχέση για τον ανταγωνιστή του για την θέση του βασικού στους «κανονιέρηδες» Μανουέλ Αλμούνια. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι κατά την διάρκεια μίας προπόνησης παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον Ισπανό.

Συγκεκριμένα, σε ένα προπονητικό διπλό ο Αλμούνια παραπονιόταν ότι ο Γερμανός έπαιρνε σφυρίγματα για ανύπαρκτα φάουλ υπέρ του, με αποτέλεσμα τα πράγματα να οδηγηθούν στα άκρα.

«Πήγα μπροστά του και του είπα ότι όταν γίνεται κάτι στην περιοχή μου δεν πρέπει να φωνάζει. Τότε ήταν που όλη η οργή βγήκε από μέσα του και μου είπε ''Τι θέλεις, μπ...δε;''. Εγώ του απάντησα ''Γιατί με προσβάλλεις;'' και μου είπε ξανά ''σκάσε μπ...δε''. Η απάντησή μου ήταν ότι ''τουλάχιστον τώρα λες ανοικτά τι πιστεύεις για μένα. Αυτός είναι ο αληθινός σου χαρακτήρας, να προσβάλλεις έναν συνάδελφο''. Πλέον και οι άλλοι παίκτες είχαν αντιληφθεί τον τσακωμό μας και προσπάθησαν να μας ηρεμήσουν. Έπρεπε να κρατήσουν τον Αλμούνια που ήταν έτοιμος να με χτυπήσει. Εγώ φυσικά, θα ήθελα να χάσει τον έλεγχο γιατί θα είχα ξεφορτωθεί έναν αντίπαλο, αλλά δυστυχώς συγκρατήθηκε», αναφέρει ο Λέμαν.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, αναφέρεται σε ένα γνωστό επεισόδιο που ουσιαστικά έθεσε την Άρσεναλ εκτός της μάχης του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ την σεζόν 2007-08. Οι «κανονιέρηδες» ήταν έξι πόντους μπροστά τον Μάρτιο, πριν επισκεφτούν την έδρα της Μπέρμιγχαμ. Εκεί, ο επιθετικός Εντουάρντο υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό σπάζοντας τον αστράγαλό του, ενώ οι Λονδρέζοι έμειναν στο 2-2 υποπίπτοντας σε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό. Μετά το τέλος του αγώνα, ο αμυντικός Γουίλιαμ Γκαλάς αρνήθηκε να μπει στα αποδυτήρια και παρέμεινε καθισμένος στο χορτάρι.

«Αντί να καθίσει στο όριο της περιοχής στην εκτέλεση για να διώξει σε περίπτωση που έχαναν το πέναλτι όπως κάθε αμυντικός στον κόσμο, εγκατέλειψε την ομάδα και έτρεξε προς την γραμμή της σέντρας, κλωτσώντας πάνω στον θυμό του μία διαφημιστική πινακίδα», θυμήθηκε ο Λέμαν και πρόσθεσε:

«Μετά το ματς που έληξε 2-2, αρνήθηκε να αφήσει τον αγωνιστικό χώρο και έκατσε στο κέντρο του γηπέδου σαν γκρινιάρικο παιδί, μέχρι να έρθει ο προπονητής για να τον σηκώσει. Στα αποδυτήρια μετά ήρθε στα χέρια με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ήθελε να τραβήξει την προσοχή με έναν ανόητο τρόπο. Η διαμάχη τους κράτησε μέχρι το τέλος της σεζον και συνέβαλλε ώστε να τερματίσουμε μόλις τρίτοι, τέσσερις πόντους πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρ' όλο που τον Μάρτιο ήμασταν έξι πόντους μπροστά».
Keywords
Τυχαία Θέματα