Αποκαλύφθηκε το κόστος κάθε επεισοδίου "The Mandalorian"

Μεγάλα ποσά για μια μεγάλη σειρά.

Δημοσιεύματα της The Wall Street Journal θέλουν κάθε επεισόδιο της επικείμενης σειράς της Disney, "The Mandalorian", να στοιχίζει γύρω στα $15 εκ. και όλη την σεζόν να κοστίζει γύρω στα $120 εκ..

Σύμφωνα με το άρθρο, το ποσό αυτό είναι όσο μια ταινία blockbuster, καθώς το Disney+ θέλει να πάει κόντρα στις άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως τα Netflix και Hulu και γι'αυτό οι σειρές

του θα έχουν μεγάλο προϋπολογισμό. Το "Star Wars: The Last Jedi" στοίχισε γύρω στα $200-317 εκ., σύμφωνα με το Deadline.

Συγκριτικά να πούμε ότι η πρώτη σεζόν του "Game of Thrones" στοίχισε $6 εκ. ανά επεισόδιο, ενώ στην 8η και τελευταία ο προϋπολογισμός κάθε επεισοδίου έφτασε τα $15 εκ.. Δημοσίευμα της The Daily Beast αναφέρει ότι η σειρά "The Crown", που προβάλλεται μέσω του Netflix, είναι η ακριβότερη που έχει δει ποτέ η τηλεόραση, με κόστος που αγγίζει τα $130 εκ. για μια σεζόν 10 επεισοδίων.

Και μπορεί οι παραγωγές να φαίνονται ακριβές, αλλά πλέον τα εν λόγω ποσά θεωρούνται αρκετά 'νορμάλ'. Αυτό συμβαίνει καθώς νέες τηλεοπτικές σειρές βασίζονται σε γνωστές και ακριβές παραγωγές του κινηματογράφου (blockbusters) και κανένα κανάλι δεν θέλει η σειρά του να συγκριθεί και να θεωρηθεί 'δεύτεράντζα'. Μερικές από αυτές είναι η σειρά του Amazon, "The Lord of the Rings", το "Halo" της Showtime και το "Dune: The Sisterhood" του HBO Max.

Δημιουργός του "The Mandalorian" είναι ο Favreau, ενώ άλλοι σκηνοθέτες της σειράς μας είναι γνωστοί μέσα από το MCU, μεταξύ άλλων οι αδερφοί Russo, ο Taika Waititi και ο Peyton Reed. Το πιλοτικό επεισόδιο έχει αναλάβει ο Dave Filoni, γνωστός από τις σειρές κινουμένων σχεδίων "Star Wars: The Clone Wars" και "Star Wars Rebels". Ενώ η Deborah Chow του "Jessica Jones", όπως και ο Rick Famuyiwa (Dope) έχουν κι αυτοί από ένα επεισόδιο να σκηνοθετήσουν. Στην παραγωγή εμπλέκονται οι Jon Favreau, Dave Filoni, Kathleen Kennedy, Colin Wilson και Karen Gilchrist. Γνωρίζουμε επίσης πως θα επιστρέψει ένα κλασικό droid από το "A New Hope" και πως το χεράκι του στη μουσική θα βάλει ο Ludwig Göransson, συνθέτης για την ταινία "Black Panther".

Ο Favreau είχε ανακοινώσει ότι η σειρά θα λαμβάνει χώρα μετά τις ιστορίες των Jango και Boba Fett και θα φέρει έναν νέο πολεμιστή που αναδύεται στο σύμπαν του Star Wars. Τα γεγονότα θα διαδραματίζονται πριν την εμφάνιση του First Order. Θα ακολουθούμε τις δυσκολίες ενός μοναχικού πιστολέρο στα εξωτερικά μέρη του γαλαξία, στο Outer Rim, μακριά από την εξουσία της New Republic. Η πρώτη σεζόν έχει ολοκληρωθεί και πλέον ο Favreau γράφει το σενάριο της δεύτερης.

Ο Pedro Pascal, θα κατέχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του θα είναι οι Gina Carano (Deadpool), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Emily Swallow (Supernatural), Carl Weathers (Predator), Omid Abtahi (American Gods), Werner Herzog (Grizzly Man) και Nick Nolte (Affliction). Μπορείτε να διαβάσετε λίγα στοιχεία για τους χαρακτήρες εδώ και να δείτε την αφίσα της σειράς εδώ.

Η σειρά θα κάνει το ντεμπούτο της αποκλειστικά στην επερχόμενη συνδρομητική υπηρεσία της Disney, Disney+, στις 12 Νοεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και ό,τι νεώτερο στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό τοπίο, μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece.

Μάθετε τα πάντα για τις νέες σειρές της σεζόν 2019-20 στον απόλυτο τηλεοπτικό οδηγό μας.

IGN GreeceΟ Jon Favreau ήδη γράφει το σενάριο της 2ης σεζόν "The Mandalorian"Το μεγαλείο του Mandalorian δείχνει η νέα αφίσα της σειράςΝέα στοιχεία για τους χαρακτήρες του Star Wars: The Mandalorian

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα