Απόδραση με Χασάν για τον Ολυμπιακό

Οι "κυανέρυθροι" ανησύχησαν για πρώτη φορά τον Γιαννιώτη με μακρινό άστοχο σουτ του Μασούρα στο 16' και ένα λεπτό αργότερα, ο Ελ Αμντελαουί έκανε πολύ καλή πάσα για τον Φετφατζίδη που με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ακόμη σημαντικότερη ευκαιρία είχε ο Έλληνας εξτρέμ στο 20ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης βρήκε με ωραία πάσα αμαρκάριστο τον Ελ Αμπντελαουί, εκείνος γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Φετφατζίδης αστόχησε έχοντας πολύ καλές προϋποθέσεις απέναντι από τον τερματοφύλακα
Μανόϊλοβιτς.

Ο Πανιώνιος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο μετά το εικοσάλεπτο και κατάφερε σε περισσότερες περιπτώσεις να προσεγγίσει την περιοχή του Γιαννιώτη. Οι δύο καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο είχαν τους ίδιους πρωταγωνιστές. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε τις πάσες και ο Μασούρας τα δύο καλύτερα σουτ του Πανιωνίου σε διάρκεια δύο λεπτών από το 20' έως το 22'.

Η δεύτερη πολύ σημαντική ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον Ολυμπιακό, όταν ο Φορτούνης απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο και πάσαρε εκπληκτικά στον Γκερέρο βγάζοντάς τον απέναντι στον τερματοφύλακα, όμως το σουτ του Ισπανού κατέληξε άουτ.

Ο Μασούρας είχε και τις δύο καλές τελικές του Πανιωνίου στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Γκερέρο είχε τρεις και ο Φετφατζίδης δύο για τον Ολυμπιακό στο ίδιο διάστημα. Δημιουργικά και στις δύο κλασσικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Κώστας Φορτούνης.

Η πρώτη καλή στιγμή του 2ου ημιχρόνου ανήκε στον Κόρμπο που μετά από πάσα του Μασούρα δε μπόρεσε να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Γιαννιώτη!
Στο 63' ο Μασούρας κινήθηκε με ταχύτητα ανάμεσα από τους στόπερ του Ολυμπιακού πήρε τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ κατόπιν υπόδειξης του βοηθού για οφσάιντ. Λανθασμένα σήκωσε τη σημαία ο βοηθός αφού ο σκόρερ καλυπτόταν.
Ο Μαρτίνς έβαλε τον Νάτχο στη θέση του Φορτούνη και ο Νάτχο απείλησε πρώτα στο 67' με επέμβαση του Μανόϊλοβιτς και στη συνέχεια στέλνοντας τη μπάλα άουτ.
Στο 84' ο Σπιριντόνοβιτς βρήκε και πάλι χώρο στέλνοντας τη μπάλα άουτ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή.

Με την είσοδο του Χασάν στο παιχνίδι αντί του Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός έπαιξε 4-4-2 στα τελευταία λεπτά. Μάλιστα και οι δύο καλές στιγμές του στα τελευταία λεπτά ήρθαν από τον Αιγύπτιο. Πρώτα με μακρινό σουτ στο 89' και στη συνέχεια με την κεφαλιά που επειχείρησε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Φετφατζίδης έδωσε στον Ελ Αμπντελαουί και από τη σέντρα του Νορβηγού ο Χασάν άνοιξε το σκορ, διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος ανέβασε σημαντικά την απόδοσή του και στα δύο άκρα του γηπέδου. Αμύνθηκε πολύ καλά και περιόρισε σε σημαντικό βαθμό τους "ερυθρόλευκους", ενώ ταυτόχρονα απείλησε και διαμαρτύρεται δικαίως για το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα στο 63ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός έβγαλε και πάλι κόπωση στο δεύτερο ημίχρονο και ήρωας της βραδιάς για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Χασάν που ερχόμενος από τον πάγκο σημείωσε το νικητήριο γκολ.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνισή τους μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και έδειξαν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό που κάποιοι παίκτες του δεν έχουν φρεσκάδα και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Πανιώνιος: Μανόϊλοβιτς (60' Κότνικ), Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μασούρας (83' Οικονομίδης),Κεϊτά, Σπιριντόνοβιτς, Τσιλούλης (80' Μανθάτης), Ντουρμισάι.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελ Αμντελαουί, Μεριά, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (73' Χασάν), Καμαρά, Φετφατζίδης (58' Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (80' Χριστοδουλόπουλος), Γκερέρο
Keywords
Τυχαία Θέματα