Αποχαιρετισμός στον Αστόρι (photos)

Η Φλωρεντία και το ιταλικό ποδόσφαιρο είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στον αδικοχαμένο Ντάβιντε Αστόρι.

Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αρχηγό της Φιορεντίνα που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στα 31 του, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην ιταλική πόλη, παρουσία χιλιάδων απλών φιλάθλων και προσωπικοτήτων του ιταλικού ποδοσφαίρου και της πολιτικής.

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, το φέρετρο με την σορό του Αστόρι, πέρασε για τελευταία φορά έξω από το στάδιο «Αρτέμιο Φράνκι», όπου πάνω από 2000 κόσμου του χάρισαν το τελευταίο χειροκρότημα.

Στην
συνέχεια, η νεκρική πομπή, συνοδευόμενη από μοτοσικλέτες της αστυνομίας, κατευθύνθηκε στην Βασιλική Santa Croce για την τελετή.

Στην πλατεία είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες απλοί φίλαθλοι, πολλοί από τους οποίους κρατώντας κασκόλ και σημαίες των «βιόλα».

Το παρών, έδωσαν δεκάδες προσωπικότητες από το ιταλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο. Εκεί βρέθηκε ο μέχρι πρότινος Πρωθυπουργός της χώρας και φίλος της Φιορεντίνα Ματέο Ρέντσι, το Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ο πρώην ομοσπονδιακός Τζαν Πιέρο Βεντούρα, ο Δήμαρχος της Φλωρεντίας και ο επικεφαλής της επαρχίας της Τοσκάνης και φυσικά σύσσωμο το αγωνιστικό τμήμα και η διοίκηση της Φιορεντίνα. Τραγικές φιγούρες τα μέλη της οικογένειάς του, με την σύντροφό του Φραντσέσκα Φιορέτι με δάκρυα στα μάτια και τον αδελφό του Μάρκο να δηλώνει: «Ευχαριστώ όλους που είστε εδώ, μας δείξατε πόσο αγαπούσατε τον Ντάβιντε. Δεν υπάρχουν πολλά λόγια».

Παρόντες και οι εκπρόσωποι των ενώσεων ποδοσφαιριστών και προπονητών Νταμιάνο Τομάζι και Ρέντζο Ουλιβιέρι αντίστοιχα, παλαιές μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου από το εξωτερικό όπως οι Μπουντραγκένιο και Φαν Μπάστεν, αλλά και εκπρόσωποι ιταλικών ομάδων όπως η Αταλάντα, η Νάπολι, η Κρεμονέζε, η Βενέτσια, η Τζένοα. η Λάτσιο, η Σασσουολο και η Κάλιαρι.

Την Ίντερ εκπροσώπησε ο Χαβιέρ Ζανέτι, ο προπονητής Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι Ρανόκια, Βαλέρο και Βεσίνο. Μέλη της Γιουβέντους κατέφθασαν απ' ευθείας από το Λονδίνο και το χθεσινό παιχνίδι με την Τότεναμ, με τους Αλέγκρι, Μπουφόν, Ρουγκάνι, Πιάνιτς, Κιελίνι, Μπαρτζάλι και Ντε Σίλιο να είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι.

Ανάμεσα στους παρόντες επίσης και οι Τότι, Ελ Σαραουί, Φλορέντσι, Ρόσι, Μπερναρντέσκι, Πασκουάλ, Τόλντο, Ντε Μαϊό, Μπαρέζι, Γκάλι και Πίρλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα