Από τις 25 Οκτωβρίου ο Δακτύλιος στο Κέντρο της Αθήνας: “Ελευθέρας” για ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου και Εuro 6

Σε ισχύ τίθεται από τις 25 Οκτωβρίου 2021 το μέτρο του “Καθαρού Δακτυλίου” στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, εντός του Δακτυλίου της Αθήνας θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου

οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Παράλληλα περιορίζεται δραστικά (περίπου στο 50%) ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ’ εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων. Για τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, αυστηρό σχέδιο αστυνόμευσης.

Οσον αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων αυτή θα πραγματοποιείται έως τις 8 το πρωί και μετά τις 9 το βράδυ, ενώ θα υπάρχουν εξαιρέσεις σε διάρκεια μίας ώρας το μεσημέρι για μικρά φορτηγά με ευπαθή προϊόντα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Δέσποινα Αλεξανδροπούλου.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Κώστας Καραμανλής είχε αφήσει να εννοηθεί ότι φέτος ο δακτύλιος θα έχει διαφορές με το παρελθόν, αφού δεν θα προβλέπονται εξαιρέσεις. Ο “καθαρός δακτύλιος” όπως είχε δηκώσει θα βασίζεται σε πρώτη φάση στη λογική των μονών-ζυγών, αλλά με μία θεμελιώδη διαφορά.

“Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οποία εξαιρούνται από το δακτύλιο. Αυτό θα λήξει. Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε “καθαρός δακτύλιος””, δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα