Από την Άρσεναλ στη Μίλαν ο Γκαζίδης

Από το περασμένο καλοκαίρι όταν στο Μιλάνο ανέτειλε νέα εποχή με αμερικανικά κεφάλαια, το όνομα του Ιβάν Γκαζίδη είχε βρεθεί στο επίκεντρο του ιταλικού Τύπου, από τη στιγμή που οι νέοι ιδιοκτήτες ήθελαν έναν άνθρωπο με παραστάσεις στο υψηλό ποδοσφαιρικό παραγοντικό επίπεδο.

Τελικώς, η μετακίνηση έγινε πράξη με τον Γκαζίδη να ανακοινώνει την αποχώρησή του από το Λονδίνο και την Άρσεναλ την Τρίτη (18/9) με προορισμό τη Μίλαν.
«Είμαι ενθουσιασμένος για αυτό το νέο στοίχημα και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να επαναφέρουμε τη Μίλαν στην κορυφή. Νιώθω τυχερός που στο ξεκίνημά μου στην ομάδα μπορώ να στηριχθώ σε ένα σύνολο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, ικανών συνεργατών καθώς και στις έντονες προσωπικότητες των Λεονάρντο, Μαλντίνι και Γκατούζο» ήταν τα πρώτα λόγια του νέου εκτελεστικού διευθυντή των Μιλανέζων –αναλαμβάνει τη 1η Δεκεμβρίου- αφού πρώτα είχε αποχαιρετήσει με επιστολή τους φίλους της Άρσεναλ.

Ο Γκαζίδης, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην πρόοδο του MLS (αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου), ανέλαβε καθήκοντα στο Λονδίνο το 2009 κι επί των ημερών του ο σύλλογος κατέκτησε τρία Κύπελλα Αγγλίας, συμμετέχοντας στους ομίλους του Champions League επί 8 διαδοχικές σεζόν, ενώ στις...παραγοντικές επιτυχίες του συμπεριλαμβάνεται η σημαντική αύξηση των εσόδων των «Κανονιέρηδων».

Raul Sanllehi and Vinai Venkatesham appointed head of football and managing director respectively, as Ivan Gazidis leaves for A.C. Milan

Arsenal FC (@Arsenal) September 18, 2018
Keywords
Τυχαία Θέματα