Από ποδοσφαιρική οικογένεια ο παρτενέρ του Τσιτσιπά

Όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έτσι και ο παρτενέρ του στο τουρνουά του Μαϊάμι Γουέσλι Κόολχοφ έχει «αθλητικό γονίδιο».

Ο Γουέσλι Κόολχοφ.

Ο Έλληνας τενίστας θα διεκδικήσει μαζί με τον Ολλανδό τον τίτλο στο διπλό ανδρών στην Φλόριντα, με αντιπάλους τους Μπομπ και Μάικ Μπράιαν.

Ο Τσιτσιπάς, προέρχεται ως γνωστόν από τενιστική οικογένεια και ...κληρονόμησε έτσι την αγάπη για το άθλημα, ενώ αντίθετα ο παρτενέρ του ξέφυγε από την οικογενειακή παράδοση στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Γουέσλι Κόολχοφ, είναι ο γιος του πρώην διεθνούς Ολλανδού στράικερ Γιούρι Κόολχοφ, ο οποίος
έφυγε πρόωρα από τη ζωή στις 28 του περασμένου Ιανουαρίου σε ηλικία μόλις 59 ετών.

O Γιούρι Κόολχοφ.

Ο απελθών, ένας πολύ καλός γκολτζής με σύνολο 190 γκολ σε 417 επαγγελματικές εμφανίσεις, αγωνίστηκε πέντε φορές στους «οράνιε» την περίοδο 1982-83, κάνοντας μάλιστα ντεμπούτο απέναντι στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 1982, χωρίς να σκοράρει.

Πέρασε από αρκετές ομάδες σε συλλογικό επίπεδο, (Φέινταμ, Φιτέσε, Χρόνινγκεν, Ντε Χράαφσχαπ), όμως έγινε πολύ γνωστός από την πενταετή θητεία του (1982-1987) στην Αϊντχόφεν, με την οποία πέτυχε 62 γκολ και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ολλανδίας, φτιάχνοντας ένα πολύ καλό επιθετικό δίδυμο με τον Νορβηγό Χάλβαρ Τόρεσεν. Η καριέρα του θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερη, αν δεν είχε υποστεί έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο τον Απρίλιο του 1984, που τον άφησε εκτός για δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να φύγει από την PSV έναν χρόνο πριν από την μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία της ομάδας, με την κατάκτηση πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1988.

Κρέμασε τα παπούτσια του το 1995 και συνέχισε ως προπονητής με Ντε Χράαφσχαπ, Έμεν, Άπελντοορν, Ντόρντρεχτ, Μάαστριχτ και Καμπούουρ, ενώ μέχρι και λίγο καιρό πριν τον θάνατό του ήταν «κατάσκοπος» της Χρόνινγκεν.

Και οι δύο γιοί του Γιούρι Κόολχοφ ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό, καθώς πέραν του τενίστα Γουέσλι, ο κατά πέντε χρόνια μικρότερος Ντιν Κόολχοφ ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στο ποδόσφαιρο και αγωνίζεται στην Β' Ολλανδίας ως μέσος με την Χέλμοντ Σπορτ, ενώ παλιότερα είχε παίξει και στην πρώτη κατηγορία με την Ντε Χράαφσχαπ.

Ο Ντιν Κόολχοφ.
Keywords
Τυχαία Θέματα