Απαραίτητοι Άρης και ΟΦΗ

Ο ένας μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετά την επιστροφή του και ο άλλος έκανε αισθητή την παρουσία του σε εκτός έδρας υποχρεώσεις. Αμφότεροι έλειψαν από το πρωτάθλημα και την καθημερινότητα του ποδοσφαίρου μας στο υψηλότερο επίπεδο. Άρης και ΟΦΗ είναι εδώ. Δεν ήρθαν για να μείνουν γιατί απλά είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από αυτό.

Μπορεί στην εκκίνηση του πρωταθλήματος να υπήρχε επιφυλακτικότητα για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει ο Αρης.
Λογικό και με τόσες αλλαγές στο ρόστερ, αλλά και με όσα οι φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν ζήσει τα… αρκετά τελευταία χρόνια.

Η πρεμιέρα στη Λαμία έδειξε πολλά. Πρώτον ότι ο Αρης δεν αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως ομάδα που επέστρεψε και δεύτερον το πόσο έλειψε από το υψηλότερο επίπεδο του πρωταθλήματος.
Ο κόσμος του προφανώς και δεν τον αντιμετωπίζει με μίζερες σκέψεις τύπου… παραμονής στην κατηγορία τη σεζόν της επιστροφής. Πολύ απλά γιατί το dna του συλλόγου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Όσο ταλαιπωρημένος κι αν είναι ο σύλλογος. Έστω κι αν κόντεψε να του γίνει «κακή» συνήθεια η συμμετοχή στη 2η κατηγορία.

Οι «κίτρινοι» έχουν ανταγωνιστικό ρόστερ που μπορεί να κοντράρει κάθε αντίπαλο. Τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη. Το κατά πόσο θα δείξει έτοιμος να το κάνει και μακριά από την πόλη του θα το δείξει η πορεία. Πάντως ποιότητα υπάρχει. Σύμμαχος είναι ο χρόνος και όπλο του πέρα από την καθημερινή εξέλιξη ο κόσμος.

Αυτοί οι 20 χιλιάδες που πήγαν στο Καυτανζόγλειο για να αποθεώσουν τους παίκτες στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της χρονιάς. Κι ας μην ήταν στη φυσική τους έδρα. Και το Καυτανζόγλειο όταν έχει κόσμο και βοηθήσει η ομάδα… έδρα γίνεται. Και η εικόνα της ομάδας του Πάκο Ερέρα βοηθά αρκετά!

Ο ΟΦΗ πήρε βαθμό στην πρεμιέρα και το μέλλον του προβλέπεται ασφαλές και καλύτερο. Η επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία ήταν απλά η εξέλιξη της εξαιρετικής προσπάθειας που ξεκίνησε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Παπαδόπουλο.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, με καθημερινή δουλειά, με σχέδιο και υπομονή. Παρά το γεγονός ότι το διοικητικό τοπίο δεν ενέπνεε ασφάλεια. Η φανέλα, ο κόσμος της Κρήτης που την ακολουθεί και η στήριξη που έδωσαν στην ομάδα όσοι την υπηρέτησαν τα τελευταία χρόνια, την έφεραν και πάλι εκεί που ανήκει.

Μπορεί να μην έχει παίξει ακόμη εντός έδρας στο εφετινό πρωτάθλημα, όμως είναι δεδομένο πως ο ΟΦΗ θα έχει γεμάτο γήπεδο και σε αυτό θα στηρίξει το μεγαλύτερο μέρος της προσπάθειάς του φέτος.

Οι διοικητικές εξελίξεις των ημερών, το γεγονός ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν μπροστά (Σαμαράς, Πουρσανίδης) είναι γνώστες του αθλήματος και η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, εγγυώνται πως οι Κρητικοί μόνο με αισιοδοξία και χαμόγελο μπορούν να ατενίζουν το μέλλον τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα