Ανυπομονεί ο Γκεστράνιους

Ο Ματίας Γκεστράνιους ανυπομονεί να σφυρίξει το ντέρμπι της Τούμπας και δηλώνει έτοιμος να αντιμετωπίσει οτιδήποτε.

Ο Φινλανδός ρέφερι που θα διευθύνει το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, μίλησε στην Ilta Sanomat για την κυριακάτικη αποστολή του.

Αναλυτικά:

Για τον ορισμό του: «Είναι μία μεγάλη και θαυμάσια ευκαιρία, θα την εκμεταλλευτώ. Πάω εκεί για να δείξω ότι οι Φινλανδοί διαιτητές είναι πραγματικά καλοί και τα πηγαίνουν καλά
σε δύσκολα γήπεδα».

Για το αν έχει σκεφτεί τι θα κάνει αν επαναληφθεί σκηνικό παρόμοιο με το περσινό αντίστοιχο ντέρμπι: «Δεν το σκέφτομαι. Αν γίνει κάτι παρόμοιο, τότε οι δύο ομάδες θα βγουν για λίγο εκτός αγωνιστικού χώρου και θα αποφασίσουμε με τους αξιωματούχους του αγώνα για το πώς θα συνεχιστεί το ματς, αν συνεχιστεί».

Για δύσκολες καταστάσεις που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν: «Μία φορα στο Παράινεν, ένας γνωστός τοπικός παράγοντας εισέβαλλε στο κέντρο του γηπέδου την ώρα του αγώνα και αρνούνταν να αποχωρήσει. Έπρεπε να καλέσουμε την αστυνομία».

Για το πώς τον επέλεξαν από την ΚΕΔ: «Ήμουν σε προετοιμασία την άνοιξη την Μάλαγα και τότε τους Φινλανδούς διαιτητές εκπαίδευε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, που είναι στην ελληνική διαιτησία και μου ξεκαθάρισε ότι ήταν πιθανόν να γίνει κάτι τέτοιο».

Για το τι ξέρει για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και την προετοιμασία του: «Έξω σφυρίξει τις δύο ομάδες στο παρελθόν, πέρσι την ΑΕΚ με την Ριέκα και τον ΠΑΟΚ δύο φορές, με την Ντόρτμουντ το 2014 και στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη Μινσκ. Αυτό το ματς είναι αρκετά διαφορετικό γιατί είναι για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου υπάρχουν διαφορετικά συστήματα και νοοτροπίες όταν παίζουν οι δύο Δικέφαλοι. Πολύ ενδιαφέρον, ανυπομονώ. Έχω ένα πρόγραμμα μέσω της ΟΥΕΦΑ που λέγεται Wyscout, μέσω του οποίου μπορείς να δεις όλα τα παιχνίδια. Θα δω όλα τα ματς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα φέτος, ήδη έχω δει κάποια. Επίσης τα στέλνω και στους βοηθούς μου. Κοιτάζουμε τους παίκτες για να δούμε τι θα αντιμετωπίσουμε».

Για το γεγονός ότι προπονείται για 10-13 ώρες ημερησίως: «Ναι, είναι σχεδόν σαν κανονική δουλειά. Χωρίς έναν εργοδότη με κατανόηση (σ.σ.: στην κύρια εργασία του ως τεχνικός πωλητής σε εταιρία) δεν θα ήταν δυνατό».
Keywords
Τυχαία Θέματα