Αντρέα Μπελότι: Ένας ανεκτίμητος «εργάτης!»

Δεν σου γεμίζει το μάτι, αλλά με το πάθος και το ομαδικό του πνεύμα, κρύβει πολλές από τις ατέλειες στο παιχνίδι του..
«Τα όρια, όπως οι φόβοι, είναι συχνά ψευδαισθήσεις», είχε πει κάποτε ο Μάικλ Τζόρνταν, τη ρήση αυτή την έχει κάνει τατουάζ ο Αντρέα Μπελότι και σίγουρα δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο, τη νοοτροπία του Ιταλού επιθετικού.

Το ξεκίνημα στη σεζόν για τον αρχηγό της Τορίνο είναι εντυπωσιακό. Έχει ήδη σκοράρει 8 φορές με την ομάδα του και την Εθνική Ιταλίας και με την εμφάνιση του
πρόσφατα απέναντι στην Αρμενία, νομίζω έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Ρομπέρτο Μαντσίνι ότι αυτός πρέπει να είναι ο βασικός επιθετικός στην Εθνική ομάδα.

Η Τορίνο φαίνεται ότι θα τον βοηθήσει φέτος να αποδείξει ότι μπορεί να συγκαταλέγεται στους ποιοτικότερους επιθετικούς στην Ευρώπη. Ο Βάλτερ Ματζάρι έχει φτιάξει μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες δαπάνες και δεν είναι τυχαίο ότι η Τορίνο είναι μία από τις τρεις ομάδες (οι άλλες δύο είναι η Γιουβέντους και η Ίντερ) με το απόλυτο μετά από τις 3 πρώτες αγωνιστικές στη Serie A.

Σε καθεμία από τις 4 προηγούμενες σεζόν του στην Τορίνο έχει πετύχει διψήφιο αριθμό τερμάτων στη Serie A, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2017-18 όταν σκόραρε 29 φορές (1ος σκόρερ στο πρωτάθλημα μαζί με τον Ικάρντι).
Το επίπεδο και το κίνητρό του δεν μπορούν ποτέ να αμφισβητηθούν και παραδέχεται ότι δεν είναι τόσο ταλαντούχος όσο μερικοί από τους καλύτερους στη Serie A, αλλά σαν τον στενό του φίλο Τσίρο Ιμόμπιλε, εργάζεται σκληρά για να βελτιώνεται.

Κάποτε ο Αρίγκο Σάκι, είχε πει για τον 25χρονο: «Είναι παράδειγμα προς μίμηση, επειδή ο Θεός δεν τον ευλόγησε με τεράστιο ταλέντο αλλά με μεγαλύτερες αξίες όπως η γενναιοδωρία, ο ενθουσιασμός και το πάθος!». Γι΄αυτό άλλωστε η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευτεί. 60 εκατομμύρια πρόσφερε το καλοκαίρι η Γουέστ Χαμ, αλλά η «γκρανάτα» αρνήθηκε την προσφορά των Λονδρέζων.
Keywords
Τυχαία Θέματα