Αντουάν Γκριεζμάν: Μπορεί να γίνει ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα;

Ο Αργεντινός σύνδεσε την καριέρα του με τον σύλλογο της Καταλονίας. Έγινε ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα τρόπαια (35) στην ιστορία του συλλόγου, με τα περισσότερα γκολ (672) και τις περισσότερες ασίστ (288) και… και… Αναρίθμητα τα όσα έκανε με τους «μπλαουγκράνα» ο Αργεντινός «μύθος» σε αυτά τα 17 χρόνια. Ποιος μπορεί τώρα να μπει στα… παπούτσια του Μέσι; O Αντουάν Γκριεζμάν έχει τη μεγάλη ευκαιρία να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο και να γίνει ο νέος ηγέτης της Μπαρτσελόνα.

Όπως ήταν ηγέτης τα προηγούμενα χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης, με 133 γκολ και 50 ασίστ σε 257 ματς με τους «ροχιμπλάνκος».

Στο ματς με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο 30χρονος Γάλλος συμπλήρωσε 100 εμφανίσεις με τη Μπαρτσελόνα και έχει το ισχυρό κίνητρο να γίνει πρωταγωνιστής με την απουσία του Μέσι. «Ελπίζω να παίξω άλλα 100 παιχνίδια και να συνεχίσω να δίνω τα πάντα, για να γράψω ιστορία με αυτόν τον σύλλογο», είπε ο Γκριεζμάν.

Είχε κάποιες καλές εμφανίσεις όσο ο Μέσι ήταν ακόμα στην ομάδα, αλλά ποτέ δεν ικανοποίησε πλήρως τις υψηλές προσδοκίες που είχαν στο σύλλογο γι΄αυτόν, όταν υπέγραψε από την Ατλέτικο Μαδρίτης για 120 εκατομμύρια ευρώ το 2019, ένα χρόνο αφότου ήταν «the man of the match» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που ανέδειξε Πρωταθλήτρια κόσμου τη Γαλλία. Σε αυτά τα 100 ματς με τη Μπαρτσελόνα, ο Γκριεζμάν μετράει 35 γκολ και 17 ασίστ, «φτωχές» επιδόσεις σε σχέση με την αξία του.Ο 30χρονος Γκριεζμάν, ο οποίος έχει 35 γκολ με τη Μπαρτσελόνα, έχει ως πρώτο στόχο να πετύχει ακόμη 15 γκολ, να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί και να γίνει ο πρώτος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γκριεζμάν δεν είχε μια απλή αρχή στο Καμπ Νόου. Από την προσγείωσή του στη Βαρκελώνη, είχε πολλές δυσκολίες προσαρμογής στην ομάδα και πρόβλημα να βρει την ιδανική του θέση. Τώρα ο Γάλλος επιθετικός έχει μια μεγάλη πρόκληση και την ευκαιρία να δείξει ότι είναι το «αστέρι» που δικαίως πόνταρε η Μπαρτσελόνα το 2019. Μετά την έξοδο του Μέσι από το σύλλογο, λόγω της ευαίσθητης οικονομικής κατάστασης, ο Γκριεζμάν είναι ο παίκτης που κλήθηκε να ανέβει μια σκάλα και να γίνει ηγέτης της Μπάρτσα στο γήπεδο. Θα έχει περισσότερη ελευθερία στην επίθεση και «ειδικό βάρος» στην ομάδα. Απομένει να δούμε αν θα μπορέσει να τα καταφέρει και να αποδείξει ότι απλώς τα προηγούμενα χρόνια, λογικά βρισκόταν στη «σκιά», ίσως του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή που έπαιξε ποτέ ποδόσφαιρο…

Keywords
Τυχαία Θέματα