Αντίο στην Έβερτον μετά από 12 χρόνια! (video)

Ο αρχηγός της Έβερτον, Φιλ Γιαγκέκα ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ομάδα μετά από 12 χρόνια στο Γκούντισον Παρκ.
Από το 2007 και τότε που πήρε μετεγγραφή για τα «ζαχαρωτά» από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για 4 εκατομμύρια λίρες, ο 36χρονος αγωνίστηκε σε 386 ματς σκοράροντας 19 γκολ. Πήρε το περιβραχιόνιο του αρχηγού το 2013, όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο ο Φιλ Νέβιλ.
«Μου ήταν δύσκολο να επαληθεύσω την κατάστασή μου για την επόμενη σεζόν καθώς δεν είχε πάρει την απόφαση ο σύλλογος. Δυστυχώς το ταξίδι μου στην Έβερτον
τελειώνει μετά από 12 φανταστικές σεζόν, ήμουν τυχερός που έπαιξα πάνω από 380 παιχνίδια και τυχερός που ήμουν ο αρχηγός για έξι χρόνια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα ευχαριστώ στους παίκτες που αγωνίστηκα μαζί, όλο το προσωπικό που με βοήθησε στην πορεία μου τον πρόεδρο και φυσικά τον απίστευτο κόσμο».

Ο πρόεδρος της Έβερτον Μπιλ Κένράιτ, χαρακτήρισε τον Γιαγκέλκα ως από τους σπουδαιότερους υπηρέτες του συλλόγους. «Από τη μέρα που ήρθε, τον Ιούλιο του 2007, έδειξε τι σημαίνει να είναι ένας Εβερτόνιαν και θα παραμείνει ένας από αυτούς που ενσωματώνει το πνεύμα και τις αρχές των μπλε».

Ο Γιαγκέλκα πραγματοποίησε 40 συμμετοχές με την Αγγλία από το 2008-2016 πετυχαίνοντας τρία γκολ. Έκανε δύο εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 όμως δεν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό του 2012 αν και ήταν στην αποστολή.

Ο Γιαγκέλκα πέτυχε το νικητήριο γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον ημιτελικό του 2009, όμως έχασε τον τελικό με την Τσέλσι εξαιτίας τραυματισμού.

Η Έβερτον με βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό της στου Twitter, αποχαιρέτισε τον αρχηγό της.

Keywords
Τυχαία Θέματα