Ανοικτή πληγή οι στατικές φάσεις

Κοιτάζοντας τα δύο τελευταία παιχνίδια του Πανιωνίου για το πρωτάθλημα, με Απόλλωνα και Παναιτωλικό, οι εμφανίσεις δεν ήταν καλές, όμως συνοδεύθηκαν από θετικό αποτέλεσμα. Την Κυριακή εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα οι “κυανέρυθροι” παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι. Έβγαλαν συνεργασίες, είχαν ρυθμό, δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως το πολυπόθητο γκολ που θα άλλαζε και τη ροή του αγώνα ουδέποτε ήρθε.

Αντίθετα, ήρθε ένα “κρύο” γκολ που στοίχισε στον Πανιώνιο την ήττα από την Ηπειρώτικη
ομάδα με τον Τζημόπουλο να σκοράρει ουσιαστικά στην εκπνοή του αγώνα. Ένα γκολ που έρχεται από στημένη μπάλα (κόρνερ). Ο Πανιώνιος πληγώνεται για ακόμα μία φορά από στατική φάση. Δεν λειτουργεί σωστά, τα μαρκαρίσματα δεν βγαίνουν, δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη, αλλά το πληρώνει ακριβά και δεν είναι η πρώτη φορά.

Φέρνοντας πρόχειρα στο μυαλό μου παιχνίδια που έχασε βαθμό ή βαθμούς όπως με Ολυμπιακό το γκολ του Παπίς Σισέ, με τη Λαμία και το γκολ του Μπλάζιτς που έρχεται από απόκρουση σε κόρνερ, το 2-2 με τον ΠΑΟΚ και την κεφαλιά του Μάτος από εκτέλεση φάουλ, το ματς με τον Λεβαδειακό και το γκολ του Λεονάρντο ο οποίος ισοφαρίζει στο 60', το γκολ του Μπαρτολίνι με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη και τελευταίο το γκολ του Τζημόπουλου με τον ΠΑΣ.

Σε έξι παιχνίδια ο Πανιώνιος δέχθηκε γκολ από στημένη μπάλα. Δεν ξέρω αν ο αριθμός είναι μικρός ή μεγάλος σε αναλογία των αγώνων που έχει δώσει η ομάδα της Νέας Σμύρνης. Δείχνει όμως ότι σ' αυτό το κομμάτι ο Πανιώνιος είναι ευάλωτος και ο ΠΑΣ στο μοναδικό κόρνερ που κέρδισε (και αν δεν κάνω λάθος και στη μοναδική απειλή μέσω στατικής φάσης κοντά στην περιοχή του) το εκμεταλλεύτηκε καθότι διαθέτει παίκτες ψηλούς και επικίνδυνους σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να διορθωθεί γιατί είναι κρίμα για τους ίδιους τους παίκτες να προδίδουν μ' αυτόν τον τρόπο τα χιλιόμετρα και την προσπάθεια που καταβάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Κλείνοντας, θα εστιάσω σε δύο παίκτες, οι οποίοι παιχνίδι με παιχνίδι θα προσφέρουν ολοένα και περισσότερα στον Πανιώνιο. Ο Γιώργος Σαραμαντάς ως διάδοχος του Εσάν Χατζισαφί καλύπτει επάξια το κενό του. Είναι παίκτης που δεν έχει τα πολλά ματς όπως οι συμπαίκτες του, αλλά κάθε Κυριακή παρουσιάζεται ολοένα και καλύτερος. Αμυντικά και επιθετικά.

Ο άλλος που θα σταθώ είναι ο Δημήτρης Σταυρόπουλος. Μπήκε με τη Λαμία και ήταν εξαιρετικός, το ίδιο και με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αν εξαιρέσουμε τη φάση του γκολ που χάνει τον Τζημόπουλο και λόγω της εμπειρίας του 32χρονου, ο 20χρονος αμυντικός ήταν πολύ καλός, με σωστές τοποθετήσεις, σωστές μεταβιβάσεις και ηρεμία στο παιχνίδι του, το οποίο ήταν μόλις το δεύτερο και πρώτο ως βασικός στη Σούπερ Λιγκ. Είναι φυσιολογικό να υπάρξουν και λάθη, εδώ άλλοι κάνουν πολύ πιο εύκολα λάθη με περισσότερα ματς στην κατηγορία. Στήριξη χρειάζεται ο Σταυρόπουλος και το μέλλον θα βγάλει κερδισμένο τον Πανιώνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα