Ανιγκό: "Κρατάμε το τελευταίο μισάωρο και το μαχητικό πνεύμα" (video)

Ο Πανιώνιος είχε και την τύχη με το μέρος του κόντρα στη Λαμία, όπως παραδέχθηκε ο Ζοσέ Ανιγκό στη συνέντευξη Τύπου. "Δεν θα είμαστε εύκολη λεία για τους μεγάλους" είπε από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή των κυανέρυθρων:

«Δεν είναι τόσο απλό να νικήσεις στο ποδόσφαιρο. Σήμερα έλειπε από τον Πανιώνιο η καλή φυσική κατάσταση, δουλέψαμε πολύ μέσα στη βδομάδα και μάλλον ήμασταν κουρασμένοι.
Ο αντίπαλος κάνει επίσης πολλά πράγματα στο γήπεδο και δεν είναι εύκολο να έχεις καλή απόδοση σε όλα τα παιχνίδια».

Για το αν επηρεάστηκε ο Πανιώνιος από τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Η διακοπή έφερε μερικά προβλήματα για τον Πανιώνιο, ήταν πρόβλημα για μας γιατί ήρθαν παίκτες κουρασμένοι από τις εθνικές του ομάδες. Φυσικά και η Λαμία έπαιξε καλά και μας δυσκόλεψε. Κρατάμε τους βαθμούς και όχι την εμφάνιση».

Για το αν συμφωνεί πως ο Πανιώνιος ήταν τυχερός: «Φυσικά. Υπάρχει μια έκφραση στα γαλλικά γι' αυτό. Παλέψαμε όσο μπορούσαμε όμως να πάρουμε τη νίκη. Όσο δεν είχαμε τύχη στα άλλα παιχνίδια, άλλο τόσο αυτή ήταν σήμερα ευνοϊκή για μας».

Για το στοιχείο που θέλει να ξεχάσει από το σημερινό παιχνίδι: «Πρέπει να κρατήσουμε το τελευταίο μισάωρο και το πνεύμα μας να μαχόμαστε μέχρι το τέλος».

Για την εκνευρισμένη αντίδραση του κακού Πιρίς στην αλλαγή του: «Το πιο σημαντικό είναι πάντα η ομάδα και το αποτέλεσμα. Συζητήσαμε μετά το τέλος του αγώνα, του εξήγησα γιατί τον αντικατέστησα, διότι ήταν όντως εκνευρισμένος. Είχα την ευκαιρία στη ζωή μου να συναντήσω σπουδαίους παίκτες, θα βρω τη λύση και σε αυτή την περίπτωση».

Για τον Σπιριντόνοβιτς: «Δεν ξέρω γιατί έλειψε. Φυσικά δεν μπορεί να παίξει κανείς που δεν προπονείται. Δεν γνωρίζω πότε θα γυρίσει. Εδώ και 4-5 μέρες προπονείται, οπότε θα γυρίσει στην ομάδα προοδευτικά».

Για την επικείμενη μετακίνηση του Μασούρα στον Ολυμπιακό: «Είναι καλός άνθρωπος, παίκτης και επαγγελματίας. Είναι για το καλό του η μεταγραφή και λυπάμαι που φεύγει, αλλά πρώτα απ' όλα μετράει το καλό του ίδιου».

Για το αν ο Σίντι Άλι μπορεί να τον αντικαταστήσει: «Ή θα συνεχίσουμε με τους υπάρχοντες παίκτες για να τον αντικαταστήσουμε ή θα πάρουμε κάποιον με μεταγραφή. Δεν θα πάρουμε παίκτη όμως απλά για να κάνουμε μεταγραφή. Πρέπει να είναι καλός παίκτης. Υπάρχουν παίκτες που μπορούν να περιμένουν την ευκαιρία τους».

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χάβου:

"Είναι πολύ σημαντικό πως βοηθά στον κεντρικό άξονα η παρουσία του Μπερτόλιο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Με δύο αμυντικά χαφ έχεις το πλεονέκτημα να κλέψεις μπάλες, και με τους Επστάιν, Καραμάνο δημιουργήσαμε φάσεις.

Δεν θέλω να βάζω στο μυαλό μου συγκεκριμένο αριθμό πόντων. Οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες έχουν μικρύνει, είδατε τι έγινε χθες στον ΟΦΗ. Δεν μπορείς να κάνεις υπολογισμούς στο ποδόσφαιρο. Κοιτάμε τα του οίκου μας, σεβόμαστε τις μεγάλες ομάδες, αλλά πιστεύω πως δεν θα είμαστε εύκολη λεία για κανέναν στα ματς που ακολουθούν".

Για την ένταση στο τέλος με Ασίγκμπα και Σαράνοφ προς τον διαιτητή: "Δεν το είδα για να είμαι δίκαιος. Όταν μπαίνει ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, πάντα οι ποδοσφαιριστές από τη στεναχώρια τους, ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε. Είναι κρίμα μετά από τέτοια προσπάθεια τα παιδιά να είναι με σκυμένο κεφάλι".
Keywords
Τυχαία Θέματα