Ανιέλι: «Θα μειωθούν οι δανεικοί, λιγότεροι από 10»

Την πρόθεση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να αλλάξει το ισχύον σύστημα των δανεικών ποδοσφαιριστών, απεκάλυψε ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι. Ο 42χρονος Ιταλός παράγοντας είναι ταυτόχρονα μέλος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων και την εκπροσωπεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, επομένως έχει λόγο, ενώ πολλές φορές έχει αποδείξει πως σκέπτεται το μέλλον του ποδοσφαίρου.

«Οι ομάδες Νέων του συλλόγου, υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, με την Αγγλία να έχει ένα διαφορετικό σύστημα. Θεωρώ πολύ σημαντικό
για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή 19, 20, 21 ενός ετών να κοντράρεται με έναν 35χρονο. Με αυτόν τον τρόπο ωριμάζουν. Εάν δούμε τις εθνικές που κατέκτησαν Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro τα τελευταία χρόνια, πολλοί παίκτες τους ανδρώθηκαν σε ομάδες Νέων.

Σε ότι αφορά στους δανεικούς, το υπάρχον σύστημα βρίσκεται κάτω από το μεγεθυντικό φακό της FIFA, καθώς πολλές μεγάλες ομάδες αποκτούν τους καλύτερους νεαρούς και τους δίνουν δανεικούς. Η FIFA θα θέσει νέους κανονισμούς, ούτως ώστε κάθε σύλλογος να μην μπορεί να δανείσει περισσότερους από 10 ποδοσφαιριστές» αποκάλυψε ο Αντρέα Ανιέλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα