Άγγλος αναμορφωτής

Ιδανικό ντεμπούτο έκανε ο Ναμπί με την φανέλα του ΟΦΗ. Χάρη σε δύο γκολ του Άγγλου επιθετικού με εκτελέσεις φάουλ και ένα του Βουό, η ομάδα της Κρήτης επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-0 στο «Γεντί Κουλέ» και ανέβηκε στη 12η θέση με 15 βαθμούς.

Λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή, Κωνσταντίνου Κοτσάνη να αποβάλει τον Κυριακίδη στο 70’ και να δώσει το φάουλ από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ
της ομάδας της Κρήτης. Πριν από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ανθρώπους των πάγκων των δύο ομάδων και στο «φινάλε» οι δύο προπονητές άφησαν αιχμές ο ένας για τον άλλον.

Τα πλάνα των προπονητών

Ο Παπαδόπουλος αποφάσισε να έχει για πρώτη φορά τον Ναμπί στο αρχικό σχήμα. Κάτω από την εστία ήταν ο Στρέζος, οι Μπράουν, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης και Γιαννούλης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Μεγιάδο και Νάστος σε ρόλο αμυντικών μέσων,οι Κουτσιανικούλης και Ντίνας στα άκρα και ο Ναμπί πίσω από τον Βουό.

Από την άλλη πλευρά, σε σχέση με το 2-2 του Περιστερίου ο Τραϊνός Δέλλας είχε μία αλλαγή στο αρχικό σχήμα, καθώς απουσίαζε ο Ουίλιαν, με τον Ντίας να παίρνει τη θέση του. Τερματοφύλακας ήταν ο Κυριακίδης, στην άμυνα οι Μαρινάκης, Αργκους, Μαλής, Τσοκάνης, στον άξονα οι Λιάβα, Λουσέρο, εξτρέμ οι Μανά, Ντίας, επιτελικός μέσος ο Μάζουρεκ και ο Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.

Το γκολ ο Ναμπί, τις αποκρούσεις ο Στρέζος

Με τη σέντρα, οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αναζητώντας το γκολ που θα τους έβαζε στη θέση του οδηγού. Ωστόσο, αδυνατούσαν να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη. Τελικώς, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 26’ με τον κορυφαίο παίκτη τους, τον 25χρονο Ναμπί ο οποίος εκτέλεσε με εξαιρετικό τρόπο ένα φάουλ, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κυριακίδη που δεν μπόρεσε να την απομακρύνει.

Ο Μοράρ επιχείρησε να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον ΟΦΗ στο 34’. Εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά ο Στρέζος με εξαιρετική επέμβαση παραχώρησε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπιασε πέναλτι του Μοράρ, το οποίο κέρδισε ο Μανά σε ανατροπή του από τον Μπράουν.

Το λάθος

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν απειλήθηκαν οι δύο εστίες έως το 70’. Σε εκείνο το σημείο ο Βουό εκμεταλλεύτηκε λάθος του Λουσέρο, έκλεψε τη μπάλα, αλλά ο Κυριακίδης την μάζεψε πάνω στη γραμμή. Ωστόσο, καταλογίστηκε λανθασμένα φάουλ από τον διαιτητή, ο οποίος θεώρησε πως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού έπιασε τη μπάλα εκτός περιοχής και έτσι του έδειξε κόκκινη κάρτα. Το φάουλ το εκτέλεσε ο Ναμπί και πανηγύρισε το 2-0. Στο 86’ ο Βουό έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 3-0. Ουσιαστικά πήρε το «ριμπάουντ» μετά από την προσπάθεια του Κουτσιανικούλη που πέρασε τον Γιαννακόπουλο, αλλά πλάσαρε στο δοκάρι.

ΟΦΗ: Στρέζος, Μπράουν (86’ Δεληγιαννίδης), Γιαννούλης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Νάστος, Μεγιάδο, Ναμπί (89’ Οικονόμου), Κουτσιανικούλης, Ντίνας (80’ Νέιρα), Βουό.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μάλης, Μαρινάκης, Λιάβας (60’ Μπαϊρόβιτς), Τσοκάνης (69’ Αμαράλ), Άργκους, Λουσέρο, Μοράρ, Μανά, Ντίας, Μάζουρεκ (73’ Γιαννακόπουλος).
Keywords
Τυχαία Θέματα