Άγγελος Ποστέκογλου: «Ζωντάνεψε» ξανά τη Σέλτικ

Αυτή ήταν μάλιστα η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο σε μια σεζόν πρωταθλήματος. Τελείωσαν «άκομψα», εννέα χρόνια κυριαρχίας της Σέλτικ στο πρωτάθλημα, ενώ δεν κατάφερε να κατακτήσει τρόπαιο για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2009-10. Ο σύλλογος αποφάσισε να ψάξει χωρίς πίεση τον κατάλληλο αντικαταστάτη, με τον Τζον Κένεντι να τοποθετείται ως προσωρινός προπονητής για τους τελευταίους μήνες της περασμένης σεζόν. Αυτή η απόφαση φαίνεται ότι έδωσε το χρόνο στους διοικούντες να μελετήσουν την περίπτωση του Άγγελου Ποστέκογλου.

Πριν από το ραντεβού με τον Ελληνοαυστραλό

τεχνικό, η Σέλτικ φαινόταν έτοιμη να δώσει τα ηνία, στο νυν αφεντικό της Νιούκαστλ Έντι Χάου. Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ του Χάου και των Σκωτσέζων διοικούντων κατέρρευσαν και ο πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας απομακρύνθηκε από τη Yokohama F. Marinos, την οποία οδήγησε το 2019, στον πρώτο της τίτλο στη J. League μετά από 15 χρόνια.
Ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Σέλτικ είχε τις ανησυχίες του για την καταλληλότητα του Ποστέκογλου στον ρόλο μετά το ξεκίνημα της ζωής του στη Γλασκώβη. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η άφιξή του στη Σέλτικ δεν έγινε δεκτή με τον μέγιστο θαυμασμό ή σεβασμό από τον Τύπο και τους ειδικούς.

pic.twitter.com/S1sfwGSvV0

Celtic Football Club (@CelticFC) February 14, 2022

Τα αποτελέσματα στο γήπεδο τους πρώτους μήνες δεν κάλυψαν αυτούς τους φόβους. Αποκλεισμός στο πρώτο εμπόδιο στα προκριματικά του UEFA Champions League τον Ιούλιο εναντίον της Μίντιλαντ, ενώ ακολούθησε μόλις τρεις ημέρες αργότερα η εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Χαρτς στο πρώτο ματς πρωταθλήματος. Παρά το σερί έξι συνεχόμενων νικών που ακολούθησαν εκείνη την ήττα από τη Χαρτς, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η Σέλτικ βρέθηκε στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ήδη έξι βαθμούς πίσω από τους αντιπάλους της Ρέιντζερς με ρεκόρ τρεις νίκες, τρεις ήττες και μια ισοπαλία στους επτά αγώνες που είχε δώσει. Οι οπαδοί της Σέλτικ ένιωθαν πλέον σίγουροι ότι θα περνούσαν άλλη μια σεζόν στη σκιά μιας ανεξέλεγκτης Ρέιντζερς.
«Θέλουμε να διασκεδάσουμε τους οπαδούς μας και θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτοί είναι οι στόχοι που έθεσα στον εαυτό μου και τους οποίους τώρα αρχίζω να δουλεύω», είχε πει κατά την παρουσίαση του από τη Σέλτικ ο Ποστέκογλου.

Έτσι κι έγινε! Από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, η Σέλτικ παρέμεινε αήττητη και στους 19 αγώνες της στη Premiership Σκωτίας, με 17 από αυτούς να τελειώνουν με νίκες. Έχει συγκεντρώσει 53 πόντους από τους πιθανούς 57, που είναι έξι περισσότεροι από τους αντιπάλους της Ρέιντζερς στην ίδια περίοδο.
Έχοντας ήδη χρησιμοποιήσει τις προηγούμενες γνώσεις του από την ιαπωνική κορυφαία κατηγορία για να φέρει τον Φουρουχάσι το καλοκαίρι, ο Ποστέκογλου πρόσθεσε τρεις ακόμη παίκτες από την J. League τον Δεκέμβριο για να ενισχύσει τις επιθετικές του επιλογές. Η χρήση αυτής της γνώσης του ταλέντου κάποιων παικτών στην Ιαπωνία, φαίνεται να είναι μια τακτική που δίνει στη Σέλτικ πλεονέκτημα έναντι της Ρέιντζερς οδεύοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν. Συν το όπλο που λέγεται Γιακουμάκης. Ο 27χρονος φορ, μετά από ένα δύσκολο πρώτο διάστημα στη Σέλτικ, βρίσκει τον καλό του εαυτό και στο πρόσφατο 4-0 επί της Ρέιθ Ρόβερς πέτυχε το 3ο τέρμα του στη Λίγκα, τα δύο από αυτά μέσα στο νέο έτος.

Η Σέλτικ (με 79%), έχει σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερη κατοχή στο τελευταίο τρίτο από τους αντιπάλους της, το υψηλότερο στο πρωτάθλημα και μπροστά από τη Ρέιντζερς (73%). Ακόμη και στο Γιουρόπα Λιγκ αυτή τη σεζόν, το ποσοστό της Σέλτικ έχει θετικό πρόσημο (55%) και υψηλότερο από τους γνωστούς συλλόγους από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπως τη Λάτσιο (51%), τη Μονακό (49%) και τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (51%). Είναι ξεκάθαρο ότι στην ομάδα του Ποστέκογλου αρέσει να πηγαίνει το παιχνίδι στην κόντρα. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα και επίθεση του πρωταθλήματος και αυτό που πρέπει περισσότερο να βελτιώσει ο τεχνικός της Σέλτικ, είναι η αδυναμία των παικτών του να ανακάμψουν όταν ένας αγώνας «στραβώνει». Η Σέλτικ δεν έχει κερδίσει κανέναν βαθμό, σε ματς που βρέθηκε πίσω στο σκορ, σε αντίθεση με την μεγάλη της αντίπαλο, που έχει πάρει 17 βαθμούς, τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πρωταθλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα