Άγγελος Ποστέκογλου «Θέλω να φτιάξω μία ομάδα που θα παλεύει κάθε χρόνο για τρόπαια!»

Ο προπονητής την Τότεναμ, παρά την καλοκαιρινή απώλεια του Χάρι Κέιν, κρατάει τους Λονδρέζους αήττητους μετά από 6 αγώνες, στην 4η θέση της βαθμολογίας, 4 βαθμούς μακριά από τη Μπάντσεστερ Σίτι που έχει το απόλυτο με 18 βαθμούς.
Όπως είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος στη διαδικασία επιλογής αυτό το καλοκαίρι.
«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα έφτανα εδώ για να είμαι

ειλικρινής, όχι λόγω της ικανότητάς μου, απλώς επειδή κανείς δεν είχε ρίξει τη ματιά του στη δουλειά μου», είπε στο BBC. «Έχω ανέλθει πολύ αργά στην καριέρα μου, αλλά τώρα είχα τη χαρά να διοικήσω έναν από τους πιο διάσημους συλλόγους στον κόσμο, τη Σέλτικ και έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, στην Τότεναμ. Άργησα, απλά χρειάστηκε κάποιος να κοιτάξει πέρα από τον κανόνα».

Η επιθετική προσέγγιση του Ποστέκογλου έρχεται σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο που επέλεξαν να παίξουν οι προκάτοχοι του, Ζοσέ Μουρίνιο, Νούνο Εσπίριτο Σάντο και Αντόνιο Κόντε.
«Ένιωσα ότι ο σύλλογος ήταν έτοιμος γι’ αυτό, ζητούσε μια αλλαγή. Δεν είχε νόημα να με διορίσουν διαφορετικά. Στις συζητήσεις που είχαμε, τους είπα ότι αυτό επρόκειτο να κάνω και δεν επρόκειτο να το συμβιβαστώ. Έχω απολαύσει πραγματικά πώς το έχουν αγκαλιάσει αυτό οι παίκτες. Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα, και θα δοκιμαστεί. Σίγουρα θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στην πορεία, αλλά είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με το πώς αντέδρασαν οι παίκτες στον τρόπο που επιλέξαμε να παίξουμε».

BREAKING: Ange Postecoglou has been named the Barclays Premier League Manager of the Month for August! pic.twitter.com/Xr382rhtA0

Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) September 15, 2023

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΚΕΙΝ
Λίγες εβδομάδες μετά την άφιξη του Ποστέκογλου, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών των Σπερς, ο Χάρι Κέιν, έφυγε για την Μπάγερν Μονάχου.
«Ο Χάρι (Κέιν) ήταν λαμπρός καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.Απογοητεύτηκα γιατί θέλεις να δουλέψεις με τους καλύτερους παίκτες και είναι ένας κολασμένος επιθετικός και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Κατάλαβα ότι βρισκόταν στη φάση της καριέρας του που επιθυμούσε να κερδίσει τρόπαια. Το κατάλαβα και σχεδίαζα να παίξω χωρίς αυτόν. Έχει αφήσει ένα ανεξίτηλο το σημάδι του σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο, θα μείνει ως ένας από τους σπουδαίους, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε. Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι προχωρούν».

Η «ΞΗΡΑΣΙΑ» ΑΠΟ ΤΡΟΠΑΙΑ
«Δεν μπορεί να είναι απλά η απελπισία για ένα τρόπαιο. Αυτός ο σύλλογος είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Δεν τον βλέπω ως έναν σύλλογο όπου μόνο ένα τρόπαιο αρκεί. Ξέρω γιατί υπάρχει μια τέτοια απόγνωση επειδή υπήρξε τόσο μεγάλη ξηρασία, αλλά δεν είναι αυτό που θέλω να χτίσω. Θέλω να φτιάξω μία ομάδα όπου κάθε χρόνο θα παλεύουμε για τρόπαια» .

Keywords
Τυχαία Θέματα