Ανεβασμένη, αλλά λαβωμένη

Με ανεβασμένη διάθεση ετοιμάζεται η Τενερίφη να υποδεχτεί την ερχόμενη Τετάρτη (24/1) τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, αλλά και λαβωμένη, λόγω τραυματισμών παικτών.

Η ερχόμενη αντίπαλος του «Δικέφαλου» δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα την περασμένη Κυριακή (23/1) κόντρα στην Εστουντιάντες, την οποία νίκησε στα Κανάρια Νησιά με σκορ 77-59 στο πλαίσιο του ισπανικού
πρωταθλήματος.

Η ομάδα των Φώτη Κατσικάρη και Κώστα Βασιλειάδη ήταν μπροστά στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο άνοιξε τη διαφορά και την κράτησε εύκολα ως το τέλος, για το 77-59. Ο Πονίτκα είχε 22 πόντους, ο Γουάιτ 15, ενώ ο Βασιλειάδης τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους.

Ντεμπούτο για την Τενερίφη, έκανε ο Τζος Ακονιόν, ο οποίος αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης του Νικολάς Ριτσότι, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά πριν λίγες εβδομάδες. Πλέον, το ρεκόρ της Τενερίφης, είναι στο 10-7 στην ACB, όπως και της Μάλαγα και της Μπασκόνια. Βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας κι εξασφάλισε με τη νίκη της αυτή την παρουσία της στο Final 8 του ισπανικού κυπέλλου.

Η χθεσινή νίκη επί της Εστουντιάντες μπορεί να ήρθε σχετικά εύκολα για την Τενερίφη, όμως προέκυψαν δύο νέα προβλήματα τραυματισμών. Ο σκόρερ Ντέβιν Γουάιτ αντιμετωπίζει τραυματισμό στο δάχτυλο του αριστερού χεριού του, ενώ ο Φεράν Μπάσας, έχει ενοχλήσεις στη μέση.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ισπανικής ομάδας, και οι δύο είναι αμφίβολοι για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο σέντερ, Τόμπι, αγωνίστηκε με την Εστουντιάντες με προστατευτική μάσκα, κάτι που είναι πιθανό να γίνει και στην αναμέτρηση με τους «ασπρόμαυρους».
Keywords
Τυχαία Θέματα