Αναβολή στο Αμβούργο – Λεβερκούζεν

Το πρόγραμματισμένο παιχνίδι ανάμεσα στο Αμβούργο και την Λεβερκούζεν για την 17η αγωνιστική, αναβλήθηκε μετά από απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός, πως μετά την κακοκαιρία υπήρξαν ανησυχίες για την ασφάλεια των φιλάθλων.

Λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας και το λιώσιμο του χιονιού, συσσωρεύτηκε σε ορισμένα σημεία της οροφής νερό, που δεν μπορούσε να αποστραγγιστεί και οδήγησε σε μεγάλα φορτία που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην στατικότητα της οροφής.

Ένας εμπειρογνώμονας δομικής μηχανικής που κλήθηκε για αξιολόγηση εκτίμησε

την κατάσταση ως κίνδυνο για την ασφάλεια, γι’ αυτό ο αγώνας έπρεπε να ακυρωθεί σε συνεννόηση με την DFL(Γερμανική Ομοσπονδία) και τις τοπικές αρχές ασφαλείας.

Αναλυτικά η ενημέρωση του Αμβούργου:

«Η γερμανική Football League (DFL) ακύρωσε τον εντός έδρας αγώνα της Bundesliga της HSV με την Bayer Leverkusen σε σύντομο χρονικό διάστημα το απόγευμα της Τρίτης. Ο λόγος για την ακύρωση του αγώνα της 17ης αγωνιστικής είναι οι ανησυχίες για την ασφάλεια του γηπέδου μετά την ακραία απόψυξη.

Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης του χιονιού και του πάγου μέσα και γύρω από το Volksparkstadion τρέχουν όλο το εικοσιτετράωρο με πλήρη ταχύτητα από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Ακόμη και μετά τον ξαφνικό σχηματισμό πάγου χθες, διάφορες εταιρείες εξασφάλισαν ασφαλείς διαδρομές πρόσβασης και εξόδου και αφαίρεσαν επίσης το χιόνι και τον πάγο από πυλώνες, άκρες οροφής και διαδρόμους για να μπορέσει να διεξαχθεί ο αγώνας.

Η κατάσταση άλλαξε λόγω της ακραίας απόψυξης αργά το απόγευμα της Τρίτης. Κάτω από το χιόνι στη μεμβράνη της οροφής, σε ορισμένα σημεία του γηπέδου συσσωρεύτηκε λιωμένο νερό, το οποίο δεν μπορούσε να αποστραγγιστεί και οδήγησε σε μεγάλα σημειακά φορτία. Ένας εμπειρογνώμονας δομικής μηχανικής που κλήθηκε για αξιολόγηση εκτίμησε την κατάσταση ως κίνδυνο για την ασφάλεια, γι’ αυτό ο αγώνας έπρεπε να ακυρωθεί σε συνεννόηση με την DFL και τις τοπικές αρχές ασφαλείας.

Η ασφάλεια όλων των επισκεπτών του σταδίου, ομάδων και αξιωματούχων, παρόχων υπηρεσιών κ.λπ., είναι η κορυφαία προτεραιότητα στην απόφαση.

HSV – Leverkusen kurzfristig abgesagt

Die Deutsche Fußball-Liga (DFL) hat das Bundesliga-Heimspiel des HSV gegen Bayer Leverkusen am Dienstagabend kurzfristig abgesagt. Grund für die Spielabsage am 17. Spieltag sind statische Sicherheitsbedenken in Folge des extremen… pic.twitter.com/auxyEI8Qbc

— Hamburger SV (@HSV) January 13, 2026

Και η ενημέρωση της Λεβερκούζεν σχετικά με την αναβολή.

Spielabsage in Hamburg:

Das Bundesligaspiel zwischen dem Hamburger SV und Bayer 04 Leverkusen musste kurzfristig abgesagt werden. Das Hamburger Volksparkstadion wurde nach eingehender Prüfung aufgrund wetterbedingter statischer Risiken im Bereich des Stadiondachs gesperrt. Über… pic.twitter.com/J7eugtiRph

Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball) January 13, 2026
Keywords
Τυχαία Θέματα