Αναβάλλεται για αύριο το διάγγελμα Πούτιν για τα δημοψηφίσματα – Σημάδια χάους στο Κρεμλίνο

Μυστήριο καλύπτει το έκτακτο διάγγελμα που επρόκειτο να κάνει απόψε το βράδυ ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο Ρώσος πρόεδρος θα απευθυνόταν στον λαό του στις οκτώ το βράδυ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι πληροφορίες για την καθυστέρηση είναι συγκεχυμένες, με δεδομένο ότι το Κρεμλίνο δεν προχώρησε σε καμία επίσημη ενημέρωση, παρότι αυτό θα ήταν το πρώτο διάγγελμα Πούτιν μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Τελικά, ο πρώην σύμβουλος του Ρώσου προέδρου και πολιτικός επιστήμονας, Σεργκέι Μάρκοφ ανέφερε στο

Telegram ότι το διάγγελμα θα γίνει τελικά αύριο, τοποθέτηση που ούτε διαψεύστηκε ούτε επιβεβαιώθηκε από τη Μόσχα.

Προηγήθηκε ανάρτηση του δημοσιογράφου Ντόμινικ Τζόνσον, ο οποίος μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για μπλόφα του Ρώσου προέδρου.

“Ο Πούτιν ανακοινώνει μια ομιλία προς το έθνος και δεν την εκφωνεί. Ενώ όλοι περιμένουν, τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στη Μόσχα και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ομιλίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου δεν του επετράπη να πάει. Τρολάρισμα στο υψηλότερο επίπεδο”, έγραψε στο ποστάρισμά του.

Στο Sky News, που με έκτακτη ροή περίμενε ματαίως το διάγγελμα, μίλησε ο στρατηγός Ρίτσαρντ Σίρεφ, λέγοντας ότι η καθυστέρηση στη μετάδοση της ομιλίας Πούτιν είναι χαοτική.

“Είδαμε ότι ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο να είναι στις 8:00 ώρα Μόσχας. Ακολούθησε ένα tweet από το RT που έλεγε ότι δεν θα γίνει στις 8:00 ώρα Μόσχας – και ούτως ή άλλως αυτή η ώρα έχει περάσει. Λοιπόν, αυτό μου λέει ότι υπάρχει ένα είδος χάους” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Τα δημοψηφίσματα στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλούσε για την Ουκρανία, ενώ αμέσως μετά θα έκανε δηλώσεις και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Το διάγγελμα θα ερχόταν λίγο αφότου οι φιλορωσικές Αρχές των περιοχών της Ουκρανίας, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Κρεμλίνου, ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα για την ένταξή τους στη Ρωσία στις 23 και 27 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τις διοικήσεις που διόρισε η Μόσχα σε τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση της Δύσης, η οποία διαμήνυσε πως το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων δεν θα γίνει αποδεκτό.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα