Ανατροπή δεδομένων για τον θάνατο του Ρέγες

«Ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγες δεν έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα», αποφαίνεται ειδική όσον αφορά τα αίτια του θανατηφόρου δυστυχήματος του Ισπανού άσου.

Ο Ρέγες, βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με έναν ξάδελφό του την 1η Ιουνίου, όταν η Mercedes S550 που οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη Σεβίλλη ξέφυγε από την πορεία της, βγήκε εκτός δρόμου, ανατράπηκε και έπιασε φωτιά.

Λίγο μετά την τραγωδία, κυκλοφόρησαν φήμες που ανέφεραν
ότι ο Ρέγες έτρεχε με 237 χλμ./ώρα την ώρα του δυστυχήματος, ωστόσο αυτό ανατρέπεται μετά την δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της έρευνας της Μίριαμ Μογιά.

Η ειδική στη μελέτη τροχαίων δυστυχημάτων, εξέτασε με ειδικά όργανα το συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου, τα ίχνη των ελαστικών και τα κομμάτια που εκτοξεύτηκαν από τα αυτοκίνητα που συγκρούστηκαν, συμπεραίνοντας ότι ο Ρέγες είχε ταχύτητα από 111 έως 128 χλμ./ώρα, με περιθώριο λάθους 10%!

Σύμφωνα με τη Μογιά, αιτία για την αλλαγή πορείας του αυτοκινήτου ήταν η ξαφνική ζημιά στον δεξιό πίσω τροχό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από τον δρόμο και να συγκρουστεί με παράπλευρο τοιχείο.

Μάλιστα, η Μογιά υποστηρίζει ότι ο Ρέγες και ο συνεπιβάτης του στάθηκαν πολύ άτυχοι, καθώς αν το λάστιχο «έσκαγε» έστω και ένα δευτερόλεπτο αργότερα, το αυτοκίνητο δεν θα κατέληγε στο τοιχείο αλλά στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που βρίσκονταν μόλις 30 μέτρα πιο μακριά, οπότε δεν θα είχε προκληθεί πυρκαγιά! Επίσης, τόνισε ότι ο Ρέγες έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει την ανατροπή του οχήματος, καταδικάζοντας τα ΜΜΕ για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν.

CUANDO LA TECNOLOGÍA Y LA CIENCIA SUPERAN AL RUMOR: ACCIDENTE DE TRAFICO JOSÉ ANTONIO #REYES https://t.co/trplIcbmtt vía @miriammoya33

— Miryam Moya (@miriammoya33) 27 June 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα