Αναπτυξιακά προγράμματα για το Κάνοε Καγιάκ

Με στόχο την ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργεί, η Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ έχει αναπτύξει μία σειρά από παράλληλες δράσεις. Στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά πραγματοποιήθηκε αναπτυξιακό κοινόβιο για την εθνική ομάδα του κάνοε καγιάκ σπριντ και έχουν προγραμματιστεί και άλλα. Μία νέα πρόκληση αποτελεί το νέο ολυμπιακό άθλημα
της κυματολίσθησης με σανίδα (surfing), που, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπάγεται στην Ε.Ο.Κ.-Κ.

Στο αναπτυξιακό κοινόβιο του Σχινιά πήραν μέρος 25 αθλητές και αθλήτριες από 12 σωματεία. Το κοινόβιο πραγματοποιήθηκε με την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Μανόλη Αγγελάκη και της παλαιάς πρωταθλήτριας Αρίστης Αχειλαρά. Οι αθλητές και οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας κάνοε καγιάκ σπριντ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναλύσεις τεχνικής, καθώς και συνεδρίες με θέματα την προπόνηση και τη διατροφή. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν και σωματομετρήσεις. Στο κοινόβιο συμμετείχαν όλοι όσοι είχαν ξεχωρίσει στους αγώνες του 2017. Το επόμενο θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον ν.2425/1999, η Ομοσπονδία βρίσκεται σε διαδικασία για την επιλογή τεχνικού συμβούλου στο άθλημα του surfing. Στόχο της Ε.Ο.Κ.-Κ αποτελεί η ανάπτυξη του αθλήματος και η αγωνιστική διάκριση των εθνικών μας ομάδων.

Η χώρα μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Στη Βαρκελώνη ταξίδεψαν δύο αθλητές και αθλήτριες μας όπου πήραν μέρος στους προκριματικούς με στόχο την πρόκριση για τη διοργάνωση που θα γίνει στο Μπουένος Άϊρες. Σε αυτούς τους αγώνες κάθε αθλητής συμμετείχε υποχρεωτικά και στα δύο αγωνίσματα (σπριντ - σλάλομ) σε ειδικά διαμορφωμένους στίβους. «Οι αντίπαλοί μας είχαν δουλέψει πολύ πάνω σε αυτό και ήταν πολύ καλύτεροι. Μπορεί να μην είχαμε προκρίσεις αλλά οι εμπειρίες που αποκόμισαν οι αθλητές μας θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον», δήλωσε ο έφορος των εθνικών ομάδων σπριντ, Γιάννης Σκούρτης.

Η Όλγα Μενιέ, στο Κ1 κορασίδων, ήρθε 26η στο σπριντ και 49η στο σλάλομ στις 75. Ο Θανάσης Τζανακόπουλος πλασαρίστηκε στο Κ1 παίδων στην 42η θέση του σπριντ και στην 50η του σλάλομ στους 81 και ο Πάνος Τζωρτζής στο Κ1 παίδων ήταν 72ος στο σπριντ και 40ος στο σλάλομ στους 81.
Keywords
Τυχαία Θέματα