Ανακατεύει την τράπουλα ο Ράσταβατς

Οι τέσσερις σημαντικές απουσίες αναγκάζουν τον προπονητή της Ξάνθης να καταστρώνει διάφορα σχέδια εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Τις εναλλακτικές λύσεις που έχει στη διάθεσή του εξετάζει μία προς μία ο Μίλαν Ράσταβατς, εν όψει της ερχόμενης αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα (25/11), στους Ζωσιμάδες. Οι τέσσερις απουσίες βασικών παικτών που έχει να διαχειριστεί ο προπονητής της Ξάνθης, τον έχουν βάλει σε μεγάλο μπελά!

Με δεδομένο ότι το ρόστερ του ΑΟΞ είναι συγκεκριμένων δυνατοτήτων, δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για τον Σέρβο τεχνικό να αντικαταστήσει με μεγάλη
ευκολία τους μη διαθέσιμους Μπρίτο, Τριάδη, Καμαρά και Μπαξεβανίδη. Έτσι, προσπαθεί να βρει το καλύτερο σενάριο, ώστε να παρουσιαστεί η ομάδα του αξιόμαχη στο δυνατό παιχνίδι που ακολουθεί, στα Γιάννινα.

Για τη θέση του τιμωρημένου Μπαξεβανίδη στο δεξιό άκρο της άμυνας οι πιθανές λύσεις ακούνε στα ονόματα των Σβάρνα, Χατζητερζόγλου και Λάζαρου Ορφανίδη. Και οι τρεις έχουν παίξει τη θέση, οπότε το ζητούμενο για τον Ράσταβατς είναι να κρίνει ποιος είναι ο καταλληλότερος ως αντικαταστάτης ενός παίκτη, ο οποίος δεν έχει χάσει ούτε λεπτό από τους αγώνες πρωταθλήματος. Ειδικά για την περίπτωση του Σβάρνα, αν επιλέξει αυτόν, τότε στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών το πιο πιθανό είναι να αγωνιστούν και πάλι ως δίδυμο οι Φλίσκας και Λισγάρας.

Σε ό,τι αφορά στην κάλυψη των θέσεων των Μπρίτο και Τριάδη στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής, εκτός των Ρότσε και Κίκε, ο μοναδικός που παίζει εκεί είναι ο Φασίδης. Αυτός, πάντως, δεν έχει πάρει λεπτό συμμετοχής ως τώρα στη σεζόν στο πρωτάθλημα, οπότε αυτομάτως μπαίνει ένας προβληματισμός εν όψει ενός δύσκολου αγώνα, όπως αυτός που ακολουθεί. Βεβαίως, υπάρχουν κι άλλα σενάρια, όπως να παίξει στην πτέρυγα, αν χρειαστεί, ο Σιλά ή ακόμη κι ο Λουσέρο.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκυρία των τεσσάρων μαζεμένων απουσιών δεν είναι καλή για τον Ράσταβατς. Ο Σέρβος τεχνικός ανακατεύει συνεχώς την τράπουλα στις προπονήσεις του ΑΟΞ, μέχρι να βρει τους... άσους, που θα τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Από την άλλη, μπορεί να το δει κανείς κι ως ένα κρας τεστ για την Ξάνθη, σε ό,τι αφορά στην αντίδρασή της μια τέτοια στιγμή.

Από τη σημερινή (23/11) προπόνηση του ΑΟΞ στα Πηγάδια απουσίαζαν οι τραυματίες Μπρίτο, Καμαρά και Τριάδης. Όλοι τους ακολουθούν ατομικά προγράμματα αποκατάστασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα