Αναγκαστικές ανακατατάξεις στον ΑΟΞ

Οι πέντε τελευταίες αγωνιστικές χωρίς νίκη, το κατρακύλισμα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και η μείωση της διαφοράς στους 8 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ απομένουν 16 αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς και το σοβαρότατο πρόβλημα στο σκοράρισμα, οδήγησαν τους ανθρώπους του ΑΟΞ να πάρουν απόφαση για άμεση αναδιάρθρωση του ρόστερ πριν η ομάδα βρεθεί σε περιπέτειες.

Η Ξάνθη νίκησε τελευταία
φορά πριν δύο ολόκληρους μήνες, στις 5 Νοεμβρίου, τον Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας (0-1). Έκτοτε, μόλις ένα βαθμό κατάφερε να πάρει, στην έδρα της, στον αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό (1-1). Κι αν οι εκτός έδρας ήττες από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ (και οι δύο με σκορ 2-0) αυτό το διάστημα δεν ήταν εκτός προγράμματος, εκείνες που πόνεσαν ήταν αυτές με αντίπαλο τον Πανιώνιο στα Πηγάδια (0-1) και τον Απόλλωνα Σμύρνης (1-0) στην Αθήνα.

Και δεν είναι μόνο αυτές οι ήττες. Ο ΑΟΞ όλο αυτό το διάστημα πέτυχε μόλις ένα γκολ, ενώ είναι φανερό ότι δυσκολεύεται να κάνει ακόμη και τελικές προσπάθειες. Κάποια στοιχεία είναι πολύ χαρακτηριστικά: μπορεί ο Έρικ Γέντρισεκ να έχει πετύχει 7 γκολ, όμως, από εκεί και πέρα υπάρχουν μόλις τρεις ακόμη σκόρερ, οι Δήμος Μπαξεβανίδης, Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς και Μπρίτο, που έχουν πετύχει από ένα γκολ, ενώ υπάρχει και το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Τα πράγματα είναι εξίσου άσχημα σε ό,τι αφορά στις τελικές προσπάθειες που κάνει η ομάδα, καθώς ο μέσος όρος είναι 7,4 ανά παιχνίδι, αριθμός πολύ μικρός.

Η πρώτη κίνηση ήταν η λύση του συμβολαίου του Κίκε Μπουλά, στη θέση του οποίου αποκτήθηκε ο Ουρουγουανός, Ζαν Πιέρ Αγκουστίν Μπαριέτος. Με την αλλαγή αυτή οι άνθρωποι του ΑΟΞ ποντάρουν ότι τα άκρα στην επίθεση θα γίνουν πιο δημιουργικά, καθώς εκεί αγωνίζεται ο παίκτης. Μπορεί να μην διακρίνεται ως σκόρερ, αλλά το θέμα της δημιουργίας είναι πολύ σημαντικό και ο Μπουλά δεν πρόσφερε πολλά σε αυτό το επίπεδο.
Είναι πιθανό να αποκτηθεί κι άλλος παίκτης για τις πτέρυγες, καθώς ούτε ο Μπρίτο είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θωμάς Ναζλίδης, ο οποίος μπορεί να προσφέρει ως περιφερειακός επιθετικός, είναι στη λίστα των ανθρώπων του ΑΟΞ.

Ανακατατάξεις, πάντως, αναμένεται να υπάρχουν και σε άλλα επίπεδα. Ειδικά, αν φύγουν από την ομάδα παίκτες όπως ο Πέτρος Ορφανίδης, ο οποίος είναι πιθανό να δοθεί στον Ηρακλή ως δανεικός, αλλά και ο Δημήτρης Μελιόπουλος, που ακούστηκε πρόσφατα έντονα για τον ΠΑΟΚ (μένει να φανεί, αν ευσταθεί όλη η σχετική φημολογία που αναπτύχθηκε μετά τον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στην Τούμπα, στις 24 Νοεμβρίου). Και οι δύο είναι παίκτες του άξονα στη μεσαία γραμμή, οπότε εφόσον φύγουν, ίσως γίνει κίνηση για απόκτηση εντός τουλάχιστον ποδοσφαιριστή εκεί.

Ακόμη, θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες λύθηκε το συμβόλαιο του νεαρού τερματοφύλακα, Γιώργου Τζελέπη, όμως, αυτή η κίνηση δεν επηρεάζει άμεσα την ομάδα, καθώς ο παίκτης δεν ήταν στο βασικό πλάνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα