Άμυνες … για κλάματα, 5-3 η Φέγενορντ! (video)

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Φέγενορντ με αντίπαλο την Χέρενφεϊν, στο πλαίσο της 3ης αγωνιστικής στην Eredivisie. Προηγήθηκε με 4-0 στο «Άμπε Λένστρα», έδρα της Χέρενφεϊν, για να νικήσει τελικά με σκορ 5-3.
Έγινε ένα «χορταστικό» παιχνίδι, με 25 τελικές (12 για την Χέρενφεϊν, 13 για την Φέγενορντ) και με άμυνες αστείες για το κορυφαίο επίπεδο που παίζουν οι δύο αντίπαλοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κυπελλούχος Ολλανδίας είχε 6 τελικές προσπάθειες στον στόχο και σκόραρε 5 φορές και η Χέρενφεϊν
είχε 5 σκοράροντας τρεις φορές.

Η Φέγενορντ ήταν καταιγιστική για πενήντα λεπτά, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόορνστρα που πέτυχε 2 γκολ στο 4΄και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο γκολ ήταν εκπληκτικό με λόμπα λίγο μετά την μεσαία γραμμή, εκμεταλλευόμενος την κακή απομάκρυνση του νεαρού τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Βάρνερ Χαν. Ενδιάμεσα είχε πετύχει το 0-2 ο Φαν Πέρσι στο 15΄.

Με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου ο νεαρός Μαλάσια σκόραρε το πρώτο του επαγγελματικό τέρμα και με αυτό το ευρύ 0-4 φάνηκε ότι η ομάδα του Ρότερνταμ θα περνούσε ένα εύκολο απόγευμα.
Στο τελευταίο 20λεπτο όμως οι παίκτες του Φαν Μπρόκχορστ υπέπεσαν σε παιδαριώδη λάθη με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πετύχουν τρία γκολ με τον Θόρσμπι στο 71΄ (3ο γκολ του Νορβηγού στο πρωτάθλημα), τον Πίρι στο 85΄και τον Μπούλτχαουζ στο 89. Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν λίγο αργότερα, αλλά το πλασέ του Κομπαγιάσι μέσα από την περιοχή πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπάιλοου!
Ο επίλογος γράφτηκε στις καθυστερήσεις με τον Αγιούμπ να γράφει το τελικό 3-5. Αυτή ήταν η 4η συνεχόμενη νίκη για την Φέγενορντ στην έδρα της Χέρενφεϊν.
Keywords
Τυχαία Θέματα