Άμυνα που πληγώνει

Επιστροφή από αύριο (2/1) στις προπονήσεις για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, με πρώτο μέλημα να διορθώσουν τα κακώς κείμενα στην άμυνα.

Μια γρήγορη ματιά στα μέχρι τώρα στη σεζόν αποτελέσματα των «ασπρόμαυρων», με αφορμή την ήττα του περασμένου Σαββάτου (30/12) στο Λαύριο, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πόσο πολύ πληγώνονται από
τις επιδόσεις τους εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα δέκα παιχνίδια που έχουν δώσει ως τώρα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, μόλις στα τρία έχουν κρατήσει χαμηλά στο σκορ τους αντιπάλους τους, πάτησαν στην άμυνά τους και πήραν τη νίκη. Συγκεκριμένα, σε αυτά με τον Άρη εντός (63-57), τον Κολοσσό εντός (70-56) και την ΑΕΚ εντός (86-65).

Στα υπόλοιπα επτά, ακόμη και σε παιχνίδια που νίκησε ο ΠΑΟΚ, οι αντίπαλοι πήγαν στο σκοράρισμα πάνω από τους 73 πόντους. Συγκεκριμένα, ο Προμηθέας σημείωσε 79 πόντους στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός 89 στην έδρα του, η Κύμη 83 στο PAOK Sports Arena, στα Τρίκαλα ο «Δικέφαλος» δέχτηκε 87 πόντους, στο Ρέθυμνο 73, στην Αμαλιάδα 87 (72 στην κανονική διάρκεια και 15 στην παράταση) και τώρα στο Λαύριο 90. Στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ δέχτηκε 70 πόντους από τον Άρη εκτός έδρας, όμως, έμεινε στο 63 κι έχασε, ενώ τα πράγματα δεν είναι καλά στο Basketball Champions League. Εκεί, η Λούντβισμπουργκ σημείωσε 103 πόντους στη Γερμανία και 83 στην Ελλάδα, η Γκαζιαντέπ 85 στη Θεσσαλονίκη, η Σαλόν 75 στη Γαλλία, η Τενερίφη 79 στο PAOK Sports Arena, η Νεπτούνας 82 στην έδρα της και η Βέντσπιλς 76 στη Θεσσαλονίκη.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε σε αυτό το θεσμό να κρατήσει την Ορλαντίνα στους 58 στη Σικελία και τη Γκαζιαντέπ στους 65 στην Τουρκία. Δηλαδή, από τα είκοσι παιχνίδια που έχει δώσει συνολικά ως τώρα ο ΠΑΟΚ στη σεζόν, μόνο σε πέντε έπαιξε άμυνα υψηλού επιπέδου. Κάτι που σημαίνει ότι μόνο στοένα τέταρτο (1/4) των αγώνων του τα κατάφερε όπως πρέπει σε αυτόν τον τομέα. Βεβαίως, έτσι -ως ένα μεγάλο βαθμό- εξηγείται και το γεγονός ότι έχει λιγότερες νίκες από ό,τι ήττες συνολικά (9 νίκες / 11 ήττες). Μπροστά του ο «Δικέφαλος» έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Στην αυγή του νέου έτους, στις 7 Ιανουαρίου, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Για τους «ασπρόμαυρους» είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνατότητές τουςεν όψει της συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρχής γενομένης από την άμυνά τους. Πλέον, ο νεοφερμένος Ντάρνελ Τζάκσον πήρε στο Λαύριο τα πρώτα λεπτά συμμετοχής, το... εορταστικό πνεύμα των ημερών έμεινε πίσω, οπότε ο Παπαθεοδώρου στην αναμέτρηση κόντρα στους «ερυθρόλευκους» μπορεί να σταθμίσει με σχετικά μεγάλη ακρίβεια πού βρίσκεται η ομάδα του πριν μπει σε μια σειρά αγώνων σε ελληνικό πρωτάθλημα και BCL, τους οποίους πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε, αν θέλει να πετύχει κάτι καλό στους δύο θεσμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα