Άμυνα και τρίποντα αρκούσαν για την Ζάλγκιρις

Ζάλγκιρις και Μακάμπι προέρχονταν από νίκες, είχαν κερδίσει τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους και ήθελαν να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο στη Ζάλγκίριο Αρένα.

Η Ζάλγκιρις έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Γουόλτερς και Γιανκούνας, όμως και η Μακάμπι είχε ραντεβού με την ατυχία καθώς ο Ρέι πάτησε σε πόδι αντιπάλου και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Μετά την μοιρασμένη πρώτη περίοδο (16-16), η Ζάλγκιρις βρήκε πολλές λύσεις από τον Μιλάκνις και έφτιαξε διαφορά 11 πόντων (36-25), με τον Γουίλμπεκιν να απαντά και την Μακάμπι να μαζεύει
το ματς στο 39-33 στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζάλγκιρις με ορθολογικό μπάσκετ και πολυφωνία έφτασε ως το +14 (56-42), αλλά η Μακάμπι είχε τρίποντες απαντήσεις με Ρολ, Κέιν και Γουίλμπεκιν και η διαφορά μειώθηκε στο -6.

Το τελευταίο δεκάλεπτο κρίθηκε λόγω των πέντε τριπόντων που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, εκ των οποίων τρία ο σπουδαίος Λίο Βέστερμαν. Η Μακάμπι δεν ήταν διατεθειμένη να πασάρει τη μπάλα, πήγε σε προσωπικές προσπάθειες που δεν ήταν αρκετές για να την αφήσουν να διεκδικήσει ως το τέλος το παιχνίδι.

Μιλάκνις με 16, Ουλάνοβας και Ντέιβις με 13, Γουάιτ 12, Βέστερμαν 11 ήταν οι πέντε διψήφιοι σκόρερς των Λιθουανών. Στην απέναντι πλευρά ο Γουίλμπεκιν είχε 20 πόντους, ο Ο΄Μπράιαντ 18 και ο Ρολ 12.

Πλέον η Ζάλγκιρις έφτασε στο 7-7 και η Μακάμπι υποχώρησε στο 4-10.
Keywords
Τυχαία Θέματα