Αλύγιστη, κυριαρχική και στα ημιτελικά (hls)

Ήταν ένα εξαιρετικά σκληρό πρώτο σετ αυτό του προημιτελικού της Μαρίας Σάκκαρη κόντρα στην Ελίζ Μέρτενς. Το πρώτο σετ ήταν μια διελκυστίνδα στο όριο για τις δύο τενίστριες που είχε διάρκεια 77 λεπτά. Η Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 1 στο ταμπλό, κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 1-0, όμως η Βελγίδα ανταποκρίθηκε στη συνέχεια για να προηγηθεί με 3-1 και στη συνέχεια με 4-2.

Με τα σερβίς να μην παρουσιάζουν ανθεκτικότητα η μάχη των μπρέικ πόιντς αποδείχθηκε εξαιρετικά

σημαντική. Σε αυτή η Σάκκαρη κυριάρχησε, όχι μόνο στο πρώτο σετ αλλά σε όλο το ματς κι έτσι βρέθηκε να προηγείται παίρνοντας πίσω το μπρέικ με 5-4. Η Μέρτενς έσωσε διπλό σετ πόιντ και η έκβαση του σετ αποφασίστηκε στο τάι μπρέικ που πήγε με σκορ 9-7 στην Ελληνίδα τενίστρια, έχοντας όμως χρειαστεί πρωτίστως να “σβήσει” τρία εις βάρος της σετ πόιντ.

Η έναρξη του δεύτερου σετ ήταν υπαινικτική. Η Σάκκαρη έκανε μπρέικ και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Με απόλυτη συγκέντρωση μεγάλωσε τα ράλι, εκμαιεύοντας λάθη από τη ρακέτα της Μέρτενς και οδηγήθηκε στο 5-0. Το κλείσιμο του δεύτερου σετ δεν ήρθε με ανάλογα εύκολο τρόπο. Η Βελγίδα μη έχοντας άλλη επιλογή, ανέβασε το ρίσκο και την επιθετικότητα της στο κατακόρυφο, κατακτώντας δύο γκέιμ και απειλώντας με δεύτερο μπρέικ τη Σάκκαρη στο όγδοο γκέιμ.

Η εμπειρία όμως της Σάκκαρη σε συνδυασμό με την πνευματική της δύναμη και τη συναισθηματική αντοχή οδήγησε την Ελληνίδα στο τελικό 6-2 και την πρόκριση στον ημιτελικό κόντρα στην Ιρίνα Μπέγκου, νούμερο 56 στην κατάταξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα