Αλλάζει το format της Basket League

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τα playoffs, αποκάλυψε πως η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος σχεδιάζει την αλλαγή του format.

«Προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών αγώνων. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια

και τους χορηγούς», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ για να συνεχίσει: «Παράλληλα, προχωράμε σε αλλαγή σύνθεσης της επιτροπή αδειοδότησης, με τη συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης, η οποία θα αποτελείται από ανεξάρτητα μέλη με επιστημονική κατάρτιση. Επίσης, προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σε σύναψη νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με μακροχρόνιο ορίζοντα, προκειμένου οι ομάδες να ξέρουν ποια τα έσοδά τους, σε βάθος χρόνου», δήλωσε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Μάλιστα στη συνέχεια ερωτηθείς από τον Γιώργος Μπαρτζώκα, ο οποίος δε γνώριζε τις λεπτομέρειες, είπε: «Αντί να συνεχίσουμε τα playoffs με το 1-8 θα παίξουν διπλά παιχνίδια, έναν τρίτο γύρο ουσιαστικά, το 1-6 και μετά θα πάμε κατευθείαν σε τελικούς. Ενώ θα συνεχίσουν να παίζουν μεταξύ τους και το 7-12».

Keywords
Τυχαία Θέματα