Άλκμααρ-Γουέστ Χαμ 0-1: Δίκαια στον τελικό με δεύτερη νίκη (hls)

Στο κατάμεστο “AFAS Stadion” με παρόντα τον Γκουστάβο Πογέτ που πήγε να παρακολουθήσει τους δύο διεθνείς Έλληνες της ΑΖ, τον Χατζηδιάκο και τον Παυλίδη, η ολλανδική ομάδα ήταν ακίνδυνη στο πρώτο μισό του αγώνα. Η Άλκμααρ είχε δύο αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που έχασε το πρώτο ματς με 2-1. Ο αμυντικός Ντε Βιτ αντικαταστάθηκε από τον 19χρονο Μίλος Κέρκεζ και στην επίθεση ο Κάρλσον αντικατέστησε τον Έντγκααρντ
Όσο για τη Γουέστ Χαμ, παρέμεινε αμετάβλητη από το πρώτο παιχνίδι, πράγμα που σημαίνει ότι οκτώ παίκτες

που ξεκίνησαν στην ήττα με 2-0 στην Πρέμιερ Λιγκ από την Μπρέντφορντ δεν βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, ήταν το δοκάρι του Πακετά στο 25ο λεπτό. Μετά από 45 λεπτά παιχνιδιού, ο Αρεολά δεν είχε δοκιμαστεί. Η Άλκμααρ ήταν γενικά άνετη στην κατοχή, αλλά δεν είχε βάλει δύσκολα στα μετόπισθεν της Γουέστ Χαμ.

Στο 48ο λεπτό, μετά από γύρισμα του Κέρκεζ, ο Παυλίδης έκανε την προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα και εννέα λεπτά αργότερα, ο Έλληνας επιθετικός, έπεσε μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Αγκέρ, διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, αλλά παράβαση δεν υπήρχε. Στο 66΄ απείλησε ο Χατζιδιάκος με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Αρεολά μπλόκαρε.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, ο Κέρερ λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ, αλλά ο Αρεολά ήταν σε εγρήγορση και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων σε μία γρήγορη αντεπίθεση ο Ισπανός Φορνάλς, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 75ο λεπτό, έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους Λονδρέζους, με συνολικό σκορ 2-0.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Ράιαν, Σουγκοβάρα, Μπεουκένα, Χατζηδιάκος, Κερκέζ, Ράιντερς, Μάινανς, Κλάζι, φαν Μπρέντεροντ, Κάσρλσον, Παυλίδης
ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Κέρερ, Ζούμα, Αγκέρ, Κρέσγουελ, Σούτσεκ, Ράις, Πακετά, Μπόουεν, Μπενραχμά, Αντόνιο

Keywords
Τυχαία Θέματα