Αλέξις Σάντσες: Ο ''τελειωμένος'' χαμογελάει ξανά

Αλέξις Σάντσες: Ο ''τελειωμένος'' χαμογελάει ξανάsdimolitΔευ, 03/08/2021 - 16:12

Ο 32χρονος Αλέξις Σάντσες συμβιβάστηκε με το ρόλο του αναπληρωματικού στην Ίντερ και πλέον του δίνεται η ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα. Ο 32χρονος επιθετικός θεωρήθηκε ''τελειωμένος'' καθώς η καριέρα του μετά την Άρσεναλ, πήρε την κάτω βόλτα. Στο Μάντσεστερ δεν ακούμπησε και έφυγε αποτυχημένος. Η Ίντερ και ο Αντόνιο Κόντε του έδωσαν άλλη μια ευκαιρία και πλέον ο Χιλιανός βρίσκεται από τα αζήτητα μια 13 ''ανάσες'' μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Serie A.

Ο Σάντσες κόντρα στη Πάρμα (1-2) πέτυχε δύο γκολ μέσα σε 8 λεπτά, όσα είχε πετύχει σε 27 παιχνίδια στη τελευταία του σεζόν στο Μάντσεστερ!

Πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα στην καριέρα του, όμως έχει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 8 χρόνια, όταν κατέκτησε στη La Liga τον τίτλο με την Μπαρτσελόνα. Στην Άρσεναλ πήρε δύο FA Cup και ένα Community Shield, στην Μάντσεστερ έφυγε με άδεια χέρια και είναι έτοιμος να πανηγυρίσει σε περίπτωση που κρατήσει η Ίντερ μέχρι το φινάλε, το 4ο πρωτάθλημα στην καριέρα του, 2ο στην Ευρώπη. Οι ''νερατζούρι'' βρίσκονται σε θέση ισχύος και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και κύπελλα.

Πρωταθλητής στην πατρίδα του, τη Χιλή, με την φανέλα της Κόλο Κόλο, το 2006, μόλις στην πρώτη του χρονιά στο σύλλογο, πρωτάθλημα στην Αργεντινή, με την φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ, στον έναν και μοναδικό χρόνο που έπαιξε και τελευταίο πρωτάθλημα στην καριέρα του πανηγύρισε στη 2η του σεζόν (2012-2013) στο Καμπ Νόου με την φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Τον Αύγουστο του 2019, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να παραχωρήσει δανεικό στη Serie A και την Ίντερ έναν ποδοσφαιριστή που θεωρούσε τελειωμένο. Ο Χιλιανός δεν κατόρθωσε να κερδίσει ποτέ την εμπιστοσύνη του κοινού στο Όλντ Τράφορντ. Ο χρόνος του περιορίστηκε, δεν μετάνιωσε που φόρεσε την φανέλα της, όμως αποφάσισε να αποχωρήσει λέγοντας πως θα ήθελε να παίζει περισσότερο. Ο πρώτος Χιλιανός που έπαιξε για τον σύλλογο, μέτρησε 45 εμφανίσεις, 32 στην Πρέμιερ Λιγκ, πέτυχε 5 γκολ και έφυγε για το Μιλάνο.

Ρεζέρβα πολυτελείας στο Μιλάνο, δεν χρησιμοποιείτε σταθερά από τον Αντόνιο Κόντε καθώς Λουκάκου και Μαρτίνες δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα. Μέτρησε 32 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 4 γκολ. Στην Serie A έπαιξε μόλις 8 γεμάτα 90λεπτά. Μετά από εισήγηση του Κόντε η Ίντερ αγοράζει τα δικαιώματα του και γίνεται μόνιμος κάτοικος Μεάτσα. Φέτος στο πρωτάθλημα έχει βγάλει ολόκληρο παιχνίδι μόλις τρεις φορές, μετρώντας συνολικά 18 συμμετοχές και 5 γκολ, 3 γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια.

Στην αναμέτρηση του Ένιο Ταρντίνι απέναντι στη Πάρμα, ο Κόντε αποφάσισε να ξεκουράσει τον Λαουτάρο Μαρτίνες και να βάλει δίπλα στον Λουκάκου τον Σάντσες, όπως παλιά, στο Μάντσεστερ. Ο Χιλιανός τον δικαίωσε καθώς σημείωσε και τα δύο γκολ των''νερατζούρι''.  Είναι κάτι τέτοια ματς, που χρειάζεσαι έναν ακριβώς τέτοιο παίκτη για να ξεκλειδώσει την κατάσταση και να αποδράσεις με το σπουδαίο ''διπλό'' που κρατάει την Μίλαν έξι βαθμούς πίσω από τη κορυφή. Ο Σάντσες πέτυχε δύο γκολ σε έναν αγώνα για πρώτη φορά μετά από το 2017 σε μια αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Κρίσταλ Πάλας, KAI έγινε ο πρώτος Χιλιανός της Ίντερ μετά τον Ιβάν Ζαμοράνο (1999) που σκοράρει δύο γκολ με την φανέλα της.

Ο Κόντε κρατάει ''μικρό καλάθι'' και προσπαθεί να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του προσγειωμένους.

''Είμαστε σε πολύ καλή θέση, σε σύγκριση με πέρυσι είμαστε μπροστά από όλους. Υπήρξε μια βελτίωση, αλλά απομένουν 13 παιχνίδια, το καθένα θα είναι μια μάχη. Μπορείς να χάσεις πόντους εναντίον όλων, έχουμε 13 τελικούς για να παίξουμε και θέλουμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Εάν φτάσουμε στην κορυφή στο τέλος του πρωταθλήματος θα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί''

Ο πρωταγωνιστής Αλέξις Σάντσες δήλωσε:

''Παλεύουμε για το πρωτάθλημα και βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.  Νιώθουμε τη θετική ατμόσφαιρα. Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Η ομάδα μετά τον περσινό χαμένα τελικό στο Europa League βελτιώνεται συνεχώς και αποκτούμε νοοτροπία νικητή. Είμαι παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Ο προπονητής με εμπιστεύεται και είμαι χαρούμενος. Πάντα θέλω να παίζω και να δίνω το 100%. Νιώθω σαν θηρίο στο κλουβί και όσο παίζω νιώθω καλύτερα. Κάθε μέρα προπονούμε σκληρά και μαθαίνω κάτι καινούργιο''.

Η πρωτοπόρος της Serie A την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται στο Μεάτσα την Αταλάντα (8/3 21.45 Novasports) και με τη φόρα που έχει πάρει, βρίσκεται κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Ο σύλλογος είχε πανηγυρίσει το ''σκουντέτο'' τη σεζόν 2009-2010 αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρόμα και στην 7η τη Γιουβέντους! Την επόμενη σεζόν πανηγύρισε για τελευταία φορά η συμπολίτισσα Μίλαν για να ξεκινήσει η αυτοκρατορία και το μονοπώλιο της ''Μεγάλης Κυρίας''.

Απομένουν 13 αγωνιστικές για να ξαναδούμε την Ίντερ πρωταθλήτρια και τη Γιουβέντους να πέφτει από το θρόνο μετά από εννέα διαδοχικά χρόνια στη κορυφή. Πέρσι έχασε στο νήμα και για μόλις ένα βαθμό έμεινε δεύτερη. Όλη η μάχη για το ''σκουντέτο'' θα παιχτεί στα κανάλια Novasports.

 

 

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Inter Milano - Ποδόσφαιρο Off Off sdimolit Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #serieA Inter Milano ΙΤΑΛΙΑ Ο 32χρονος Αλέξις Σάντσες συμβιβάστηκε με το ρόλο του αναπληρωματικού στην Ίντερ και πλέον του δίνεται η ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα. Article publish on Δευ, 03/08/2021 - 16:12 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα