Αλέγκρι: «Μια διοργάνωση… δίοδος για το Champions League»

Ο Μάσιμο Αλέγκρι μιλώντας πριν τον αγώνα της Γιουβέντους με την Ναντ, τόνισε ότι το Europa League μπορεί ν’ αποτελέσει την διέξοδο της ομάδας του για το Champions League.
Μετά από μία άκρως απογοητευτική σεζόν στο πρωτάθλημα Ιταλίας, όπου λόγω και της ποινής αφαίρεσης 15 βαθμών, βρίσκεται πλέον πολύ μακριά απ’ τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», η Γιουβέντους ευελπιστεί να μετατρέψει

την παρουσία της στο Europa League σε μία ευκαιρία εξασφάλισης μίας θέσης στο Champions League της επόμενης σεζόν, όπως τόνισε ο προπονητής της Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ένα 24ωρο πριν απ’ τον πρώτο αγώνα με τη Ναντ στα play off εισόδου στους «16».
«Για μένα είναι ένα ντεμπούτο στον πάγκο στη διοργάνωση του Europa League», είπε ο Αλέγκρι σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (15/2) και πρόσθεσε: «Ο αποκλεισμός μας από το Champions League μας άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα και μας έχει πεισμώσει».
Η Ναντ έχει μόνο μία ήττα (από τη Μαρσέιγ) στα τελευταία 12 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, όμως ο Αλέγκρι είναι σίγουρος ότι η ομάδα του θα μπορούσε να φτάσει μέχρι το τέλος και να σηκώσει το τρόπαιο του Europa League, το οποίο προσφέρει μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν.
«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη γαλλική ομάδα, αλλά εδώ πρέπει να βάλουμε τις βάσεις που θα μας επιτρέψουν να πάμε στη Ναντ με ένα καλό προβάδισμα. Ένας νέος ευρωπαϊκός δρόμος ξεκινά για εμάς, είναι ένας σημαντικός στόχος γιατί θα μπορούσε να είναι μια δίοδος για το Champions League. Θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος» πρόσθεσε ο Αλέγκρι.

Ο αρχηγός της Γιουβέντους Λεονάρντο Μπονούτσι επιστρέφει στην ομάδα έχοντας μείνει εκτός δράσης από τον Δεκέμβριο με μυϊκό τραυματισμό, ενώ κι άλλοι παίκτες πλησιάζουν στην επιστροφή τους. «Ο (Χουάν) Κουαδράδο και ο Μπονούτσι έχουν αναρρώσει.
Ελπίζουμε να επιστρέψει κι ο Πογκμπά το συντομότερο δυνατό. Προπονήθηκε με την ομάδα σήμερα το πρωί, αλλά ακόμα προλαβαίνει. Ο Κιέζα έχει αναρρώσει καλά μετά τον αγώνα της Κυριακής (σ.σ. με τη Φιορεντίνα) κι αυτό είναι πολύ θετικό για εμάς. Οι μόνοι που θα μείνουν εκτός είναι ο (Πογκμπά, ο Κάιο και ο Μίλικ» κατέληξε ο προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας».

Τους παίκτες της ιταλικής ομάδας εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γκλέισον Μπρέμερ, ο οποίος τόνισε: «Η Ναντ είναι μια άριστα οργανωμένη ομάδα που παίζει καλά. Θα πρέπει να είμαστε εξίσου καλά οργανωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάμε, αλλά έχουμε κλείσει τις τάξεις και ενισχύσαμε το ομαδικό μας πνεύμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα