Ακυρώθηκε ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς!

Μπορεί ο “Νόλε” να δικαιώθηκε την περασμένη Δευτέρα από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, εξασφαλίζοντας τη νόμιμη παρουσία του στην Αυστραλία, ωστόσο – όπως αποδεικνύεται – τίποτα δεν τελείωσε στην υπόθεση.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης της χώρας, Άλεξ Χοκ έκανε χρήση της προσωπικής του εξουσίας και ακύρωσε για δεύτερη φορά τη βίζα του Τζόκοβιτς, κάτι που σημαίνει πως ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο θα πρέπει να απελαθεί από την Αυστραλία.

“Έκανα σήμερα χρήση της εξουσίας μου σύμφωνα με τον

μεταναστευτικό νόμο για να ακυρώσω τη βίζα του κυρίου Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και σωστής τάξης, στο πλαίσιο του δημόσιου συμφέροντος.

Εξέτασα με προσοχή τα στοιχεία που μου παρείχε το υπουργείο εσωτερικών, η συνοριακή αρχή και ο κύριος Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι αφοσιωμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ειδικά αναφορικά με τον Covid-19″, δήλωσε ο Άλεξ Χοκ.

Πλέον, η νομική ομάδα του Σέρβου τενίστα δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του Υπουργού (όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση), αλλά έχει τη δυνατότητα να κάνει ένσταση και να την αμφισβητήσει.

Βεβαίως αυτό θα πρέπει να συμβεί άμεσα, καθώς το Australian Open ξεκινά τη Δευτέρα και αν η απόφαση δεν έχει βγει ως την Κυριακή, τότε ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα